```
sábado, 27 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Onda demana a la Generalitat el test Covid-19 a la residència de majors

En l'últim ple telemàtic, els grups polítics han aconseguit el consens en vuit punts entre els quals destaquen entre altres el suport al sector agrari.

Fins a vuit punts de l’ordre del dia s’han aprovat per unanimitat dels tres grups polítics este dimecres al Ple de l’ajuntament d’Onda, l’últim que es celebrarà de forma telèmtica.

Entre ells, mesures vitals com les declaracions institucionals per a demanar a la Conselleria de Sanitat que realitze test Covid-19 als usuaris i treballadors de la residència i centres de majors d’Onda; un altre text en defensa del sector agrícola i exigint solucions al Govern davant la plaga del Cotonet de Les Valls; així com l’adhesió a la xarxa d’entitats locals de la FEMP per a incorporar els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU en el pla de govern municipal.

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha agraït a tots els regidors el clima cordial que ha predominat en el Ple així com la voluntat política per a aprovar fins a vuit punts per consens. “Esta és la política en la qual creiem i defensem en el govern municipal, perquè el diàleg i la capacitat d’arribar a acords és el que esperen els ciutadans dels polítics. Continuarem treballant en aquesta línia pel bé d’Onda”.

Test per als majors

Així, els tres grups polítics han acordat instar la Conselleria de Sanitat al fet que realitze, amb urgència i periodicitat constant, proves de detecció del covid-19 a residents, usuaris i treballadors de les Residències de persones majors dependents, dels Centres de Dia i dels habitatges tutelats, així com als treballadors dels centres de majors. El text també recull que, en cas que la Generalitat Valenciana no actue, l’Ajuntament finançarà els tests.

L’objectiu esta mesura és detectar i monitorar possibles casos, una informació clau per a prevenir i aïllar futurs contagis, garantir la seguretat dels treballadors i l’atenció dels residents i els seus familiars.

Desenvolupament Sostenible

Un altre punt consensuat ha estat el de la proposta d’incorporació de l’Ajuntament d’Onda a la Xarxa d’Entitats Locals de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) a fi de dur a terme de manera eficient la implantació de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a Onda. Els 17 compromisos que proposa l’ONU persegueixen contribuir al fet que els municipis siguen més inclusius, segurs, resilients i sostenibles.

Lluita contra el Cotonet

La corporació municipal s’ha sumat també a la lluita del sector agrícola contra la plaga del ‘Cotonet de Les Valls’, originària de Sud-àfrica, i exigirà al Govern d’Espanya que oferesca solucions urgents i convoque ajudes per als agricultors. El text presentat proposa adherir a l’Ajuntament d’Onda a la declaració institucional de la ‘Plataforma per la Dignitat del Llaurador’ i, en segon lloc, dirigeix una sèrie de propostes al Ministeri d’Agricultura perquè actue de manera immediata.

Així, Onda insta el Govern que impulse, dins del marc normatiu de la Unió Europea, l’augment del període de gràcia que apareix en la normativa que impedeix l’ús de clorpirifos o metil-*pirifos fins que es desenvolupen tractaments alternatius efectius contra el Delottococcus Aberiae. I també li demana en el document que autoritze amb caràcter urgent i extraordinari l’ús de clorpirifos o els metil-*clorpirifos per a lluitar contra la plaga del ‘Cotonet de Les Valls’, així com que accelere al màxim els tràmits per a autoritzar i permetre el desenvolupament dels tractaments alternatius a aquests.

Aposta per la innovació

Finalment, un altre punt destacat ha estat l’aprovació del manifest de la Xarxa Innpulso pel qual l’Ajuntament es compromet a incrementar la seua aposta per la innovació pública per a fer front a la crisi provocada pel Covid-19.

La iniciativa proposa treballar de manera conjunta en el foment de la innovació en tots els àmbits, públic i privat, així com l’impuls de polítiques innovadores a l’Ajuntament. A més, també defensa la flexibilització de la regla de la despesa i la possibilitat d’aplicar els romanents positius de tresoreria per a cobrir les necessitats sorgides a les nostres ciutats, també les inversions en projectes d’innovació pública, amb motiu de la crisi de la Covid-19.

Últimas noticias

Contenido relacionado