```
martes, 30 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Condemnada a presó permanent revisable la parella acusada d’assassinar a un xiquet de dos anys a Elx

Va morir en ser escanyat durant una de les habituals pallisses que li donava el company sentimental de la seua mare, qui no va fer res per impedir-ho.

La Secció Setena de l’Audiència Provincial d’Alacant, amb seu desplaçada a Elx, ha condemnat a presó permanent revisable a la parella acusada d’assassinar en 2018 a un xiquet de dos anys, fill de la processada.

La sentència, que pot ser recorreguda en apel·lació davant la Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, declara a la mare del menor i al seu company sentimental autors d’un delicte d’assassinat amb agreujant de parentiu i d’un delicte de maltractaments habituals amb agreujant de traïdoria.

Els fets, declarats provats conforme al veredicte d’un jurat popular, van ocórrer en el domicili familiar, a la ciutat d’Elx, on la parella residia al costat del menor. Segons la sentència judicial, en diferents dies, l’acusat va exercir força física sobre el xicotet, que no tenia capacitat per a defensar-se donada la seua curta edat, “propinant-li tota mena de pallisses i colps (galtades, punyades, etc.) en diferents parts del cos”.

L’acusada, malgrat conéixer esta situació, “ho consentia” i no feia res per a evitar-ho. El 13 de setembre de 2018, l’home, malgrat conéixer l'”alta probabilitat que es poguera produir la mort del menor i acceptant-lo”, va propinar una nova pallissa al xiquet.

En concret, li va donar galtades i punyades i va arribar fins i tot a estampar-ho contra alguna superfície. Així mateix, li va oprimir el coll amb tanta intensitat que li va impedir respirar i li va fer perdre la consciència.

La mare, que estava en l’habitatge mentre es produïa l’agressió, “ho va consentir, no fent res per a protegir al menor i impedir-ho”, agrega la resolució de l’Audiència. Els processaments, en adonar-se de la gravetat de l’estat del xiquet, el van traslladar a l’Hospital del Baix Vinalopó, on va morir el 17 de setembre. L’autòpsia va determinar que la causa principal de la defunció va ser una encefalopatia anòxica per escanyament.

Els metges van poder constatar a més les diferents lesions que presentava el cos del xicotet, com a hematomes, eritemes o fractures, a causa dels maltractaments que patia de manera habitual.

La magistrada que va dirigir este judici amb jurat el mes de setembre passat imposa a tots dos acusats -a ell com a autor directe i a ella com a autora per omissió- presó permanent revisable pel delicte d’assassinat i tres anys de presó pel delicte de maltractaments habituals.

Així mateix, els condemna a indemnitzar conjuntament i solidàriament amb 150.000 euros al pare biològic del xiquet i amb 70.000 a l’àvia paterna, en concepte de danys morals. També hauran de pagar prop de 7.000 euros a la Conselleria de Sanitat per l’atenció mèdica prestada al menor.

Últimas noticias

Contenido relacionado