```
martes, 30 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Alfàs es prepara per viure les festes de la Creueta al barri de La Ferreria

Un any més, el barri de La Ferreria, a l'Alfàs del Pi, es vestirà de gala per acollir, del 4 al 6 de maig, les tradicionals festes de la Creueta.

Un any més, el barri de La Ferreria, a l’Alfàs del Pi, es vestirà de gala per acollir, del 4 al 6 de maig, les tradicionals festes de la Creueta. Durant tres dies se succeiran els actes culturals, lúdics i religiosos. Des de la comissió s’ha fet una crida a la participació. Un total de 25 adults i 10 menors, la majoria veïns del barri de la Ferreria, conformen aquest any el grup de majorals.

“Són aquestes unes festes de barri molt entranyables, que any rere any es converteixen en punt de trobada per a tota la ciutadania”, ha destacat l’alcalde de l’Alfàs, Vicente Arques, després de reunir-se amb la presidenta de la comissió, Marga Pérez, i amb una representació dels majorals. “Hem preparat un programa de festes per a tots els gustos i esperem comptar amb la participació de tots els alfasins”, ha declarat la presidenta de la comissió.

Les festes de la Creueta arrencaran el divendres 4 de maig, a les 13:00 hores, amb una cercavila i el volteig de campanes. A la tarda se celebraran diversos tallers de muixeranga, que aniran a càrrec del grup Muixeranga de la Marina Baixa. La vetllada continuarà amb un sopar popular, l’actuació de ‘La Gran Babylon’ i l’ambientació musical de DJ JV.

El dissabte 5, després de la concentració de motos clàssiques, es procedirà a l’obertura del món infantil, amb tallers de manualitats per als nens i nenes, castells inflables, futbolí humà i jocs tradicionals. A la tarda, a més de les atraccions, els més petits podran gaudir d’un contacontes.

Durant tota la jornada la barra dels majorals serà el punt de trobada de tots els alfasins, amb aperitius, Tardeo i sopar popular. El revestiment floral de la Creu, previst per a les 17:00 hores, va a càrrec de la Floristeria Roser. A la nit, la festa continuarà amb l’actuació del grup ‘Guateque Club’.

El diumenge 6, a les 11:00 hores se celebrarà la missa major de campanya, cantada per la Coral Polifònica L’Alfàs Canta. A continuació, danses tradicionals amb les reines i dames i el Grup de Danses de l’Alfàs que dirigeix ​​Pacó el Bessó, un acte obert a la participació de tots. El matí conclourà amb un aperitiu popular. Ja a la tarda, teatre infantil musical per a les famílies amb la companyia Tararos Rock i berenar per a tots els assistents.

“Aquestes són unes festes que posen de manifest cada mes de maig la voluntat del poble de l’Alfàs del Pi de continuar amb una tradició que he viscut molt de prop des de petit”, ha declarat l’alcalde, Vicente Arques. Per la seva banda, la regidora de Festes, Marisa Cortés, ha volgut animar a tots els veïns del municipi a participar en els diversos actes organitzats per la Comissió de Festes de la Creueta. “La festa l’organitzen perquè formem part d’ella, perquè gaudim de la feina d’un any en tan sols tres dies”, ha declarat Cortés, que participa aquest any a més com mayorala.

Últimas noticias

Contenido relacionado