```
martes, 30 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Detingudes dos dones per robar a persones majors a la Marina Alta

Han sigut detingudes dos dones d'origen romanés a Teulada, Moraira i Benissa.

La Guàrdia Civil d’Alacant ha detingut a dos dones de nacionalitat romanesa per la seua autoria en onze delictes contra el patrimoni i l’ordre socioeconòmic, en concret diversos delictes de furt i estafa mitjançant targeta bancària.

La Guàrdia Civil de Moraira observe un elevat increment en la comissió de delictes contra el patrimoni en les localitats de Teulada, Moraira i Benissa, la qual cosa va provocar l’inici d’una investigació el mes de juliol passat. Una vegada iniciada l’operació es van adonar que a més este tipus de delictes es realitzaven sota el mateix modus operandi.

Les autores triaven a una víctima emmarcada en un perfil determinat, normalment una persona d’avançada edat i d’origen estranger, per a cometre el delicte. Per a això seguien a la víctima i aprofitant un moment de distracció o d’aglomeració de persones li sostreien de la seua vestimenta, bossa o equipatge de mà, qualsevol objecte de valor, cartera i targetes bancàries.

L’elecció d’este perfil específic dificulta les investigacions, ja que el més important en esta mena de delictes és posar immediatament en coneixement dels agents els fets succeïts. En molts casos i a causa de la dificultat de l’idioma i a les limitacions de les persones majors, aqueixa rapidesa a l’hora d’interposar la denúncia no és possible.

En altres ocasions el furt no sols es limitava al robatori d’efectes personals sinó que perseguien a les seues víctimes de forma més prolongada i minuciosa. Observant els seus moviments mentre realitzaven compres en diferents establiments, aprofitant qualsevol instant per a aconseguir el número Pin de la targeta bancària i posteriorment utilitzar-la de manera fraudulenta. La investigació va revelar que es van realitzar compres amb les targetes robades, d’elevada quantia en diferents comerços com boutiques i estancs per un valor de 7.000 euros. A això se suma la retirada de diners en efectiu de diversos caixers automàtics.

En el transcurs de les investigacions un agent de la Guàrdia Civil va arribar fins i tot a sorprendre-les in fraganti mentre cometien un dels delictes. Gràcies a la col·laboració de la Guàrdia Civil de Xàbia es va procedir a la detenció d’estes dos persones.

La Guàrdia Civil recorda que encara que este tipus de robatoris se solen produir amb major freqüència en aglomeracions de grans ciutats i en períodes estacionals com l’estiu, la veritat és que pot ocórrer en qualsevol lloc i és convenient estar alerta.

Per a evitar este tipus de situacions el millor és tindre totes les pertinences a la vista, i si a més percep un grup de persones actuant de manera inusual allunyar-se en la mesura que siga possible.

Les dos dones de 37 anys i de 25 anys de nacionalitat romanesa han sigut detingudes per l’autoria d’11 delictes de furt i estafa, i posades a disposició judicial davant el Jutjat número 3 de Dénia, qui decrete la posada en llibertat amb càrrecs; la retirada del passaport i l’obligació de comparéixer els dies 1 i 15 de cada mes.

Últimas noticias

Contenido relacionado