```
martes, 30 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

‘Este nadal creem xarxa’, el substitut solidari als dinars de Nadal a Sagunt

L'Ajuntament de Sagunt, a través del Consell Assessor de Comerç, i FACOSA han agafat el guant d'esta iniciativa que va partir d'un treballador del comité d'empresa d'AGC i d'UGT i a la qual s'han unit altres entitats.

En estos temps, el xicotet negoci l’està passant molt malament, fins i tot molts han hagut de tancar, per això una iniciativa tan solidària com ‘Este Nadal creem xarxa’, no es podia deixar passar. La iniciativa va sorgir per part d’un treballador del comité d’empresa d’AGC i promoguda per UGT en una reunió mentre buscaven alternatives als tradicionals menjars i sopars de Nadal.

Per això l’Ajuntament de Sagunt, a través del Consell Assessor de Comerç, i la Federació de Comerciants de Sagunt (FACOSA) l’han tirada avant i creat un val per a consumir en els comerços, l’hostaleria i els mercats locals que s’hagen adherit a la campanya, que les empreses que ho desitgen entregaran als seus treballadors/as en substitució dels menjars d’empresa i així contribuir amb el comerç local tan greument afectat per la situació de crisi sanitària.

S’emetran targetes per valor de 25 euros que les empreses repartiran als seus treballadors/as i que es podran canviar fins al 31 de gener de 2021 per compres mínimes d’eixe import en els comerços, hostaleria i mercats adherits. Cal recordar que estes targetes no es podran dividir, és a dir, es gastaran d’una vegada en el comerç, hostaleria o mercat, i que no es podran canviar per diners en efectiu ni quan es faça la devolució del producte comprat, ja que s’emetrà un val per l’import íntegre de la compra.

Tot comerç, hostaleria o lloc de mercat que vulga adherir-se a la campanya haurà d’emplenar la sol·licitud d’adhesió, que trobarà en les associacions de comerciants, signada-segellada i entregar-la al costat d’una fotocòpia del NIF/CIF a través del correu electrònic [email protected] abans del 4 de desembre. Els comerços que no estiguen associats podran posar-se en contacte amb el Departament de Comerç i Mercats (96 268 58 58) per a resoldre qualsevol dubte referent a l’adhesió. Esta adhesió implica comprometre’s a rebre i col·locar els materials informatius de la campanya en llocs ben visibles de l’establiment. El llistat d’establiments participants es publicarà en la web de facosa.

D’altra banda, les empreses del teixit industrial i empresarial de la ciutat tenen fins a l’11 de desembre per a posar-se en contacte amb FACOSA i adquirir les targetes regale. Qualsevol dubte es resoldrà en els telèfons 607 61 33 53 (Marta Navarro) o 677 24 77 41 (Isabel Magdalena).

A esta iniciativa s’han sumat CCOO, ASECAM i diferents associacions de comerciants del municipi, com ara l’Associació de Comerciants i Empresaris i Industrials de Sagunt i comarca, l’Associació Nou d’octubre i l’Associació de Venedors i Artesans de Sagunt, a més del Centre Solidari d’Aliments de Sagunt entitat a la qual es donaran els tiquets que els i les treballadores no hagen consumit per a ajudar a les persones que necessiten aliments este Nadal.

La regidora de Comerç i Mercats, Gloria Parra ha assegurat que es tracta d’una campanya “creada en temps rècord, versàtil i dissenyada en un marc en el qual ens movem amb una total incertesa, ja que no sabem este 2020 com acabarà”. Parra ha afirmat que la campanya conjumina esforços de tot el teixit industrial, del teixit empresarial, dels sindicats de treballadors i de treballadores, del xicotet comerç, d’hostaleria, també dels mercats i que tracta de crear “eixa xarxa necessària per a evitar que el comerç, l’hostaleria i els mercats municipals caiguen en esta greu crisi sanitària i econòmica que estem travessant”.

L’objectiu d’esta iniciativa, segons la regidora és “incentivar a les empreses del nostre teixit industrial i encoratjar-les al fet que en aqueixa cistella que habitualment entreguen tot el nadal a la seua plantilla, introduïsca una targeta regal als empleats i empleades perquè la puguen consumir en el comerç, en l’hostaleria i en els mercats municipals”.

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha declarat que hui és un dia molt feliç, ” ja que quan tots treballem conjuntament podem arribar a plantejar iniciatives que realment redunden en el bé de tota la ciutadania” i ha agraït a totes les entitats que han participat en esta iniciativa “que no acaba ací sinó que és visca, ja que volem que més gent s’unisca i participe, ja que es pot adaptar a la realitat del nostre teixit empresarial”. També ha animat a la ciutadania a ajudar a compartir esta iniciativa.

Esta acció s’està duent a terme a través del Consell Assessor de Comerç i de FACOSA en particular, però això no implica, segons l’alcalde, que no puguen participar persones que no estiguen inscrites en esta o una altra associació comercial, ja que està oberta a qualsevol independentment estiguen o no associats.

Cuidar dels sectors més castigats en estos moments de pandèmia, com ha explicat l’alcalde, ha sigut una prioritat per a l’Ajuntament, perquè a més treballar pel xicotet comerç, en este cas, té beneficis que van més enllà del mer intercanvi comercial “i és que està demostrat que té aspectes molt bons com, per exemple, que les ciutats són més segures com més comerços hi haja, a més es creen majors xarxes socials que, al seu torn, repercuteixen positivament en aspectes com els serveis socials”.

La representant d’UGT del Camp de Morvedre, Pilar Tarancón, ha agraït que esta campanya es duga a terme i ha desitjat que funcione, ja que ha fet que totes estes entitats s’unisquen per a impulsar una acció tan positiva com esta. Per part seua, la representant de CCOO del Camp de Morvedre, Begoña Cortijo, ha recordat que tots els sectors han patit amb esta pandèmia però que el de serveis ha sigut el més vulnerable i, per això, el sector industrial ha d’unir-se per a secundar-lo igual que els comerços van fer en el seu moment per secundar, ha recordat, quan es va tancar la fàbrica d’AHM, ja que Sagunt és una ciutat solidària.

El representant d’ASECAM, Fernando Pitarch, ha manifestat que des de l’associació d’empresaris impulsaran la participació de tots els associats en esta iniciativa, ja que és molt necessària per al teixit econòmic de la ciutat.

Finalment la presidenta de FACOSA, Lola Torrent, ha agraït a totes les entitats que s’han unit en esta iniciativa i ha declarat que al final de tot cal aprendre a treballar en conjunt perquè d’eixa unió ixen iniciatives com esta que beneficien a la ciutat en el seu conjunt.

Últimas noticias

Contenido relacionado