```
martes, 30 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

[:es]Ximo Puig anuncia un plan especial de empleo femenino que beneficiará a 2.000 mujeres[:ca]Ximo Puig anuncia un pla especial d’ocupació femenina que beneficiarà a 2.000 dones[:]

El responsable del Consell destaca que esta semana se superarán las 450.000 vacunas administradas contra la COVID-19.

[:es]El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciado en Les Corts que el Servicio Valenciano de Empleo y Formación, Labora, va a poner en marcha un plan especial para impulsar el empleo femenino que prevé movilizar 20 millones de euros y beneficiar a 2.000 mujeres.

Así lo ha explicado el jefe del Consell durante su intervención en la sesión de control, que ha iniciado mostrando en este 11 de marzo el “recuerdo del pueblo valenciano” hacia las víctimas del mayor atentado de la historia de España. “El 11-M es un grito permanente contra el fanatismo, contra la intolerancia, contra la mentira; hoy, memoria y democracia”, ha señalado.

El responsable de la Generalitat ha precisado que el plan específico para favorecer el empleo femenino, en el que se encuentra trabajando ya Labora, irá dirigido a superar las brechas que favorecen la desigualdad tanto en el ámbito privado como el público.

En concreto, en el sector privado, se va a financiar la contratación de mujeres con una doble finalidad. En primer lugar, se incentivará el acceso de las mujeres a aquellos sectores en los que está infrarrepresentada, como sucede con los vinculados, por ejemplo, a las ingenierías. En el caso de mujeres que no cuenten con la cualificación, se impulsará un programa de formación dual que les brindará una oportunidad de empleo a través de un contrato para la formación y el aprendizaje, más un certificado de profesionalidad.

En segundo lugar, se busca promover el acceso a puestos intermedios o de dirección en todas las empresas, y especialmente en las pertenecientes a sectores tradicionalmente feminizados, pero en los que los cargos de responsabilidad siguen estando ocupados por hombres.

En cuanto al sector público, se actuará, al menos, a través de dos líneas estratégicas. Una de ellas es la incorporación de mujeres paradas de larga duración, pero con perfil cualificado, para facilitar su reconexión con el mercado laboral. La otra consiste programas mixtos de empleo y formación para mujeres sin cualificación que les otorgue un certificado de profesionalidad.

El Consell quiere contar, para el desarrollo de este plan de empleo, con el esfuerzo común de todas las administraciones, incluidos los ayuntamientos y las diputaciones, al objeto de combatir la inercias del mercado laboral que suponen un freno para la igualdad.

Ximo Puig ha subrayado que este Consell “ha convertido la igualdad entre hombres y mujeres en un objetivo prioritario que impregna toda la acción del Ejecutivo”.

En materia laboral, desde 2015 se han desarrollado políticas de empleo que, de manera transversal, han primado el acceso de las mujeres a las acciones de formación, las ayudas a la contratación y el fomento del autoempleo. Igualmente, el Consell ha puesto en marcha acciones concretas para mujeres autónomas embarazadas y planes específicos para mujeres víctimas de violencia de género.

Según ha recordado, estas políticas han contribuido a que, desde julio de 2015, un total de 81.100 mujeres hayan accedido a un puesto de trabajo, el 49% de todos los empleos creados en la Comunitat Valenciana. De hecho, la tasa de paro femenino pasó del 23,9% en el segundo trimestre de 2015 al 16,1% en el primer trimestre de 2020, antes de que aflorara el impacto de la pandemia en la EPA.

Sin embargo, como ha apuntado Puig, la crisis de la COVID-19 invirtió la tendencia positiva que se estaba registrando, pero, aun con ello, la tasa de paro femenino, del 18,3%, representa una reducción de 5,6 puntos en casi seis años.

Apoyo a las víctimas de la violencia de género

Respecto al escudo social, tal y como ha remarcado Puig, el gran avance ha sido la aprobación del Pacto Valenciano contra la Violencia de Género y Machista impulsado por la Vicepresidencia, que ha triplicado la dotación económica, de los 7,6 millones de 2015 a los 22,7 millones.

El president ha recordado además que el Fondo de Emergencia para atender a las Víctimas de la Violencia de Género ha mejorado las ayudas que se prestan para: necesidades básicas, de 200 euros con el Gobierno anterior a 2015 a 2.850 euros en la actualidad; alojamiento, de 2.000 a 3.800 euros; desplazamiento, de 500 a 950 euros, y seguridad/protección, de 2.000 a 2.850 euros.

Pero además, las indemnizaciones a las víctimas, ahora equiparadas aas víctimas del terrorismo, han pasado: en caso de muerte, de 6.000 euros en 2015 a 75.000 euros; en caso de gran invalidez, de cero a 150.000 euros; en caso de incapacidad permanente absoluta, de cero a 54.000 euros, y, si el agresor no es la pareja, de cero euros en 2015 a 26.460 euros

Asimismo, se ha multiplicado por cinco la red de agentes de igualdad, se ha aumentado el número de Centros Mujer 24 Horas, lo que ha permitido pasar de los 4 existentes en 2015 a 10, y se ha creado la Oficina de Denuncias y Asistencia a las Víctimas de Violencia de Género, ubicada en la Ciudad de la Justicia de València y que se ampliará este año a Castelló y a Alicante.

Element València

El president ha anunciado también que este mes se constituirá la Fundación Centro de Investigación Element València, el primer paso del proyecto de la Alianza Valenciana de las Baterías, que incluye tanto este centro de I+D como una gigafactoria de fabricación de baterías.

Ximo Puig ha subrayado que este centro es un “elemento distintivo” del proyecto valenciano de planta de baterías y aspira a ser una referencia en I+D para el sector. El objetivo es que en el mes de junio empiece la actividad.

Los patronos fundadores serán Power Electronics, la empresa que lidera el proyecto, la Generalitat y la Universitat de València.

Posteriormente, se incorporarán otros miembros o se mantendrá relación directa a través de convenios. Entre otras instituciones, se sumarán la Universitat Politècnica de València, la Universitat d’Alacant, los institutos tecnológicos ITE y ICMol, Element Gigafactoría o los miembros de la Alianza Valenciana de Baterías, así como otros organismos nacionales e internacionales.

La actividad investigadora ya está actualmente iniciada con convenios de colaboración entre el líder empresarial del proyecto, Power Electronics, e institutos de investigación, con el apoyo económico de la Generalitat Valenciana, que ya ha aportado un millón de euros.

Superación de la pandemia

Por otro lado, el president ha manifestado también que el Consell “aborda, desde el mayor sentido de la democracia y, por lo tanto, desde la transparencia, la cuestión más trascendental para la sociedad valenciana: la superación de la pandemia”.

“Ayer hizo un año de que tuvimos que tomar una decisión drástica, la suspensión de las fallas, preludio del inicio del estado de alarma, un año en que empezó una pesadilla que ha cambiado nuestras vidas y que todavía continúa marcándolas”, ha recordado el president, para agregar que “ha sido el año más difícil de las generaciones actuales, pero ya es la hora de la esperanza”, y ello ha sido posible “gracias al esfuerzo de toda la sociedad valenciana, a la entrega de los profesionales y al sacrificio de empresas y trabajadores”.

En ese punto, el jefe del Consell ha subrayado que este miércoles la incidencia se situó en 57,66, un 96% menos que el peor momento de la tercera oleada, y que la valenciana es la tercera comunidad, por detrás de Baleares y Extremadura, con la incidencia más baja.

Por otro lado, ha indicado que esta semana se superarán las 450.000 vacunas administradas, con más de 120.000 personas con la pauta completa y que el lunes comenzará la campaña de vacunación de la comunidad educativa.[:ca]El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat en Les Corts que el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, Labora, posarà en marxa un pla especial per a impulsar l’ocupació femenina que preveu mobilitzar 20 milions d’euros i beneficiar a 2.000 dones.

Així ho ha explicat el cap del Consell durant la seua intervenció en la sessió de control, que ha iniciat mostrant en este 11 de març el “record del poble valencià” cap a les víctimes del major atemptat de la història d’Espanya. “L’11-M és un crit permanent contra el fanatisme, contra la intolerància, contra la mentida; hui, memòria i democràcia”, ha assenyalat.

El responsable de la Generalitat ha precisat que el pla específic per a afavorir l’ocupació femenina, en el qual es troba treballant ja Labora, anirà dirigit a superar les bretxes que afavoreixen la desigualtat tant en l’àmbit privat com el públic.

En concret, en el sector privat, es finançarà la contractació de dones amb una doble finalitat. En primer lloc, s’incentivarà l’accés de les dones a aquells sectors en els quals està infrarepresentada, com succeeix amb els vinculats, per exemple, a les enginyeries. En el cas de dones que no compten amb la qualificació, s’impulsarà un programa de formació dual que els brindarà una oportunitat d’ocupació a través d’un contracte per a la formació i l’aprenentatge, més un certificat de professionalitat.

En segon lloc, es busca promoure l’accés a llocs intermedis o de direcció en totes les empreses, i especialment en les pertanyents a sectors tradicionalment feminitzats, però en els quals els càrrecs de responsabilitat continuen estant ocupats per homes.

Quant al sector públic, s’actuarà, almenys, a través de dos línies estratègiques. Una d’elles és la incorporació de dones parades de llarga duració, però amb perfil qualificat, per a facilitar la seua reconnexió amb el mercat laboral. L’altra consisteix programes mixtos d’ocupació i formació per a dones sense qualificació que els atorgue un certificat de professionalitat.

El Consell vol comptar, per al desenvolupament d’este pla d’ocupació, amb l’esforç comú de totes les administracions, inclosos els ajuntaments i les diputacions, a fi de combatre la inèrcia del mercat laboral que suposen un fre per a la igualtat.

Ximo Puig ha subratllat que este Consell “ha convertit la igualtat entre homes i dones en un objectiu prioritari que impregna tota l’acció de l’Executiu”.

En matèria laboral, des de 2015 s’han desenvolupat polítiques d’ocupació que, de manera transversal, han prevalgut l’accés de les dones a les accions de formació, les ajudes a la contractació i el foment de l’autoocupació. Igualment, el Consell ha posat en marxa accions concretes per a dones autònomes embarassades i plans específics per a dones víctimes de violència de gènere.

Segons ha recordat, estes polítiques han contribuït al fet que, des de juliol de 2015, un total de 81.100 dones hagen accedit a un lloc de treball, el 49% de totes les ocupacions creades en la Comunitat Valenciana. De fet, la taxa d’atur femení va passar del 23,9% en el segon trimestre de 2015 al 16,1% en el primer trimestre de 2020, abans que aflorara l’impacte de la pandèmia en la EPA.

No obstant això, com ha apuntat Puig, la crisi de la COVID-19 va invertir la tendència positiva que s’estava registrant, però, fins i tot amb això, la taxa d’atur femení, del 18,3%, representa una reducció de 5,6 punts en quasi sis anys.

Suport a les víctimes de la violència de gènere

Respecte a l’escut social, tal com ha remarcat Puig, el gran avanç ha sigut l’aprovació del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista impulsat per la Vicepresidència, que ha triplicat la dotació econòmica, dels 7,6 milions de 2015 als 22,7 milions.

El president ha recordat a més que el Fons d’Emergència per a atendre les Víctimes de la Violència de Gènere ha millorat les ajudes que es presten per a: necessitats bàsiques, de 200 euros amb el Govern anterior a 2015 a 2.850 euros en l’actualitat; allotjament, de 2.000 a 3.800 euros; desplaçament, de 500 a 950 euros, i seguretat/protecció, de 2.000 a 2.850 euros.

Però a més, les indemnitzacions a les víctimes, ara equiparades les víctimes del terrorisme, han passat: en cas de mort, de 6.000 euros en 2015 a 75.000 euros; en cas de gran invalidesa, de zero a 150.000 euros; en cas d’incapacitat permanent absoluta, de zero a 54.000 euros, i, si l’agressor no és la parella, de zero euros en 2015 a 26.460 euros.

Així mateix, s’ha multiplicat per cinc la xarxa d’agents d’igualtat, s’ha augmentat el nombre de Centres Dona 24 Hores, la qual cosa ha permés passar dels 4 existents en 2015 a 10, i s’ha creat l’Oficina de Denúncies i Assistència a les Víctimes de Violència de Gènere, situada a la Ciutat de la Justícia de València i que s’ampliarà enguany a Castelló i a Alacant.

Element València

El president ha anunciat també que este mes es constituirà la Fundació Centre d’Investigació Element València, el primer pas del projecte de l’Aliança Valenciana de les Bateries, que inclou tant este centre d’I+D com una gigafactoria de fabricació de bateries.

Ximo Puig ha subratllat que este centre és un “element distintiu” del projecte valencià de planta de bateries i aspira a ser una referència en I+D per al sector. L’objectiu és que el mes de juny comence l’activitat.

Els patrons fundadors seran Power Electronics, l’empresa que lidera el projecte, la Generalitat i la Universitat de València.

Posteriorment, s’incorporaran altres membres o es mantindrà relació directa a través de convenis. Entre altres institucions, se sumaran la Universitat Politècnica de València, la Universitat d’Alacant, els instituts tecnològics ITE i ICMol, Element Gigafactoría o els membres de l’Aliança Valenciana de Bateries, així com altres organismes nacionals i internacionals.

L’activitat investigadora ja està actualment iniciada amb convenis de col·laboració entre el líder empresarial del projecte, Power Electronics, i instituts d’investigació, amb el suport econòmic de la Generalitat Valenciana, que ja ha aportat un milió d’euros.

Superació de la pandèmia

D’altra banda, el president ha manifestat també que el Consell “aborda, des del major sentit de la democràcia i, per tant, des de la transparència, la qüestió més transcendental per a la societat valenciana: la superació de la pandèmia”.

“Ahir va fer un any que vam haver de prendre una decisió dràstica, la suspensió de les falles, preludi de l’inici de l’estat d’alarma, un any en què va començar un malson que ha canviat les nostres vides i que encara continua marcant-les”, ha recordat el president, per a agregar que “ha sigut l’any més difícil de les generacions actuals, però ja és l’hora de l’esperança”, i això ha sigut possible “gràcies a l’esforç de tota la societat valenciana, al lliurament dels professionals i al sacrifici d’empreses i treballadors”.

En aqueix punt, el cap del Consell ha subratllat que este dimecres la incidència es va situar en 57,66, un 96% menys que el pitjor moment de la tercera onada, i que la valenciana és la tercera comunitat, per darrere de Balears i Extremadura, amb la incidència més baixa.

D’altra banda, ha indicat que esta setmana se superaran les 450.000 vacunes administrades, amb més de 120.000 persones amb la pauta completa i que el dilluns començarà la campanya de vacunació de la comunitat educativa.[:]

Últimas noticias

Contenido relacionado