```
martes, 30 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Espanya realitza una prescripció excessiva d’antibiòtics en xiquets

Investigadors de la Fundació per al Foment de la Recerca Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO) – depenent de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, juntament amb un consorci de científics d’Alemanya, Itàlia, Noruega, Corea del Sud i EUA, han desenvolupat un estudi multinacional que ha comparat la prescripció d’antibiòtics en xiquets en aquests sis països.

Els científics han seguit a més de 74 milions de xiquets, d’edats compreses entre els 0 i els 18 anys entre 2008 i 2012. Es tracta, per tant, del primer i més llarg estudi comparatiu sobre l’ús d’antibiòtics entre països.

Els antibiòtics són la teràpia més comunament prescrita en població pediàtrica. La resistència dels bacteris als antibiòtics és un problema de salut publica i es deu, fonamentalment a l’abús i mala utilització d’aquests medicaments.

“Els resultats suggereixen que a Espanya es prescriu un nombre elevat d’antibiòtics en els xiquets, i que almenys més 50% d’aquestes prescripcions són innecessàries. Han aparegut ja bacteris resistents a tots els antibiòtics coneguts, la qual cosa està posant a la població en una situació compromesa. Encara podem revertir aquesta evolució mitjançant un ús racional dels antibiòtics”, assenyala Javier Díez-Domingo, director científic de Fisabio-SalutPública.

Últimas noticias

Contenido relacionado