La segregació del terme municipal de L’Altet provoca la dimissió de l’alcalde pedani

L'alcalde d'Elx afirma que el procés d'independència d'Àngel Jesús Soler anava contra els interessos generals dels il·licitans

426

L’alcalde pedani de l’Altet, Àngel Jesús Soler, presentava aquest matí la seua dimissió forçada pel regidor d’ElxCarlos González, en defensar l’autogestió de la pedania. La incompatibilitat de representar a l’Ajuntament en una pedania i alhora, promoure la seua segregació del terme municipal, ha estat el motiu pel qual González li ha demanat que dimitís del càrrec. Soler és un activista de la plataforma L’Altet Decideix i encara que li ha recordat a González que va ser triat democràticament pel 44% dels veïns, també ha destacat els seus tres anys treballant amb dedicació per la pedania.

El regidor il·licità entén que la unitat territorial i l’esforç en conjunt de la ciutat, els barris i les pedanies és fonamental per impulsar el progrés social i aconseguir millors cotes de benestar, per la qual cosa la independència de qualsevol pedania manca de sentit. Malgrat que l’alcalde il·licità es va fixar com a objectiu en 2015, quan va accedir a l’alcaldia, d’atendre totes les necessitats de les pedanies pel seu elevat creixement en els últims anys en una població que demanda més i millors serveis, no obstant això, però l’actitud del Govern Local representat per Carlos González segons ha declarat Soler és de “ser tot menys democràtic i participatiu”. La dimissió d’Àngel Jesús Soler no aplacarà la seua defensa per la identitat pròpia de la pedania de l’Altet, que buscarà la millora en els serveis i dotacions del veïnat. Encara que en el 2002, el Tribunal Suprem va dictaminar a favor dels interessos de l’Ajuntament d’Elx, les aspiracions de l’Altet és el de convertir-se en un poble més de la província d’Alacant.
D’altra banda, González va manifestar que Compromís ha d’entendre que la consulta per al nomenament dels pedanis permet conéixer les preferències dels veïns però no legitima per actuar en contra de l’interés general del municipi. El regidor de Compromís, Felip Sánchez, ha assenyalat que l’alcalde no ha entés que els representants pedanis tenen el dret a tenir i manifestar la seua pròpia opinió personal, qualificant de poc encertada la decisió que ha pres l’alcalde i no compartint-la, alhora, que ha advertit que aquestes actituds censores no ofereixen una bona salut democràtica per al municipi. L’alcalde també recorda que no ha destituït a ningú i que no ha censurat cap opinió, però insisteix que no es pot representar al municipi i promoure la seua ruptura des de la mateixa institució, que és la situació que s’ha generat amb el pedani de l’Altet.