```
martes, 30 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Els dies festius es redueixen fins als 40 dies en les zones de gran afluència València

La Conselleria d’Economia ha arribat avui a un preacord amb l’Observatori de Comerç de la Comunitat Valenciana amb el qual s’ha pactat la reducció d’obertura de festius dels comerços de fins a 40 dies en les zones de gran afluència turística com València, Alacant, Torrevella i Finestrat.

Segons han informat fonts de la Conselleria, este preacord afectaria els comerços de més de 300 metres quadrats, doncs els establiments d’estes zones que complisquen estes característiques obriran en dies festius des del 15 de juny al primer festiu de gener de 2018, i la resta d’any quedaran tancats.

Pel que fa als comerços que computen en zones que no són de gran afluència turística, el nombre de festius en obert passaria de deu a dotze en Nadal i Setmana Santa.

Les àrees costaneres es mantindran com fins ara, amb 25 obertures en festius des del 15 de juny al 15 de setembre juntament amb Pasqua.

En el cas de València, segons han matisat des de la Conselleria, l’obertura era total, de 63 dies, mentre que a Alacant obrien des del 15 de juny al 15 de setembre, la qual cosa segons el conseller d’Economia, Rafael Climent, “comporta que els treballadors tinguen més conciliació familiar”.

L’Observatori es tornarà a reunir en dues setmanes per a signar este preacord, que segons han matisat des de Conselleria ja és un acord a efectes pràctics doncs compta amb el vistiplau dels representants del comerç.

La trobada d’avui ha sigut el cinqué amb els comerciants des que governa l’actual Consell, emmarcat dins de les polítiques de diàleg per a pactar els horaris comercials.

El conseller ha remarcat l’objectiu del seu departament de “tancar de manera definitiva l’acord” i “deixar de parlar d’horaris per a centrar-se en les necessitats bàsiques del comerç valencià”. EFE

Últimas noticias

Contenido relacionado