```
martes, 30 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Transparència renova la col·laboració amb els col·legis de Registradors i Advocats de la Comunitat

L'objectiu d'este conveni és la realització d'actuacions i la posada en marxa d'iniciatives relacionades amb el desenvolupament de l'Estatut d'Autonomia, la difusió i divulgació del Dret Foral Civil valencià i la promoció de l'autogovern durant l'exercici 2018

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha destacat que, “a través de les col·laboracions i activitats que estem realitzant en defensa del Dret foral civil valencià, estem aconseguint establir una xarxa d’aliats per a posar en el seu lloc i modernitzar el nostre dret civil propi”.

El conseller de Transparència ha signat la renovació del conveni de col·laboració en matèria de Dret foral amb la degana territorial del Deganat Autonòmic del Col·legi de Registradors de la Propietat de la Comunitat Valenciana, Begoña Longas, i amb el president del Consell Valencià de Col·legis Advocats de la Comunitat, Juan José Tortajada.

A l’acte han assistit també la secretària autonòmica de Transparència, Belén Cardona, i el director general de Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern, Josep Ochoa.

Alcaraz ha manifestat que la recuperació del Dret civil foral valencià és una línia de treball “essencial” de la Conselleria, per a “a més de modernitzar un Dret propi, donar-ho a conéixer i estrényer llaços de col·laboració per a desenvolupar accions que permeten la seua difusió”.

Per la seua part, el president del Consell Valencià de Col·legis Advocats de la Comunitat, Juan José Tortajada, ha assenyalat que és una subvenció que “ens permet desenvolupar activitats que defensen el dret civil valencià reconegut en l’Estatut d’Autonomia i que la Comunitat té legitimitat per a recuperar”.

La degana autonòmica del Col·legi del Col·legi de Registradors en la Comunitat, Begoña Longas, ha afirmat que “és una ocasió per a poder col·laborar en la possibilitat de divulgar i fer més assequible a la nostra societat el Dret civil foral valencià, que és un valor que té aquesta Comunitat”.

L’objectiu d’este conveni és la realització d’actuacions i la posada en marxa d’iniciatives relacionades amb el desenvolupament de l’Estatut d’Autonomia, la difusió i divulgació del Dret Foral Civil valencià i la promoció de l’autogovern durant l’exercici 2018.

Compta amb un finançament de 10.000 euros, 5.000 euros per a cadascuna de les entitats beneficiàries, per a desenvolupar actuacions divulgatives, de formació, difusió i promoció en aquestes matèries. Entre les accions programades, es realitzaran jornades, seminaris, cursos i exposicions, així com l’edició de publicacions.

Últimas noticias

Contenido relacionado