```
martes, 30 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Detingudes tres persones per delictes relatius a la protecció de la flora i la fauna

Mitjançant l'operació denominada “PATTUSE” realitzada per l'equip SEPRONA de la Guàrdia Civil s'ha investigat a una persona per intentar vendre una pota d'elefant

La Guàrdia Civil de València va tindre coneixement el febrer passat mitjançant les xarxes socials que s’estava oferint una pota d’elefant amb forma de tamboret.

Després d’això, es decideix contactar amb la persona anunciant. Una vegada identificada i davant el dubte de la seua originalitat es decideix intervindre-la cautelarment, sent entregada en les oficines del SOIVRE de València, on finalment va ser identificada podent-se verificar que efectivament es tractava d’una pota d’elefant autèntica i inclosa en l’apèndix I del Conveni de protecció CITES.

L’investigat és un home de 41 anys de nacionalitat búlgara, acusat per un delicte relatiu a la protecció de la flora i la fauna.

D’altra banda, la Guàrdia Civil de València va tindre coneixement el mes de desembre passat que per part de dues persones s’havia comercialitzat amb dos Lloros Yaco, un d’ells de cua roja i un altre de cua vinagre, totes dues espècies inclosos en l’apèndix I (Annex A) del Conveni CITES, amb un valor d’uns 1.000 euros.

Aquests espècimens són intervinguts cautelarment i depositats en el Centre Municipal d’Acolliment d’Espècies Exòtiques i Avifauna de València, on van ser examinades per un veterinari.

Una vegada localitzades aquestes persones, una dona de 27 anys de nacionalitat espanyola i un home de 30 anys de nacionalitat pakistanesa, són citades per a prendre’ls declaracions com investigades per la comissió d’un suposat delicte dels relatius a la protecció de la flora i la fauna.

Finalment s’instrueixen diligències penals que són entregades en la Fiscalia Provincial de València (Secció de Medi Ambient).

Últimas noticias

Contenido relacionado