```
martes, 30 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Detingut un jihadista que pretenia perpetrar una massacre en la Setmana Santa

L'home hauria tornat al Marroc per a acomiadar-se de la seua família abans de l'atemptat.

La Policia Nacional, en col·laboració amb el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) i els serveis secrets marroquins, ha detingut a Rabat a un jihadista de 23 anys a qui se li investiga per planejar, presumptament, perpetrar una massacre en la Setmana Santa sevillana. El terrorista planejava utilitzar un explosiu de fabricació casolana conegut com la mare de Satán i tenia intencions suïcides, si amb això aconseguia provocar el major nombre de víctimes.

La Policia Nacional i els serveis d’informació espanyols i marroquines han treballat coordinadament per a arrestar a l’home amb residència a Andalusia.
Els agents estan registrant el domicili on viu el detingut a Sevilla, ciutat en la qual estudiava. L’home hauria tornat al Marroc per a acomiadar-se de la seua família abans de l’atemptat.

El Ministeri de l’Interior va acordar la setmana passada el reforçament dels dispositius de seguretat i de les capacitats d’informació, de control i de seguiment antiterrorista per part dels Cossos de Seguretat de l’Estat, així com de la resta dels cossos policials per la celebració de la Setmana Santa i de les pròximes eleccions.

A les ciutats espanyoles s’estan desenvolupant dispositius específics per a garantir la seguretat ciutadana i el normal desenvolupament d’aquests actes.

Els reforços es concentren, fonamentalment, en els espais i mitjans de transport, esdeveniments religiosos, d’oci o lúdics amb alta afluència de persones i en aquells llocs estratègics que són imprescindibles per al normal funcionament de l’activitat ciutadana.
Inclòs en aquest reforç de la seguretat, el Ministeri de l’Interior va posar en marxa el passat 12 d’abril un ampli dispositiu de Policia Nacional i Guàrdia Civil en coordinació amb policies autonòmiques.

Últimas noticias

Contenido relacionado