```
martes, 30 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La consellera de Sanitat reconeix la humanització assistencial de l’Hospital La Magdalena

Assisteix a la lectura del Pregó i als actes magdaleners en el centre sanitari.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha assistit a l’Hospital La Magdalena de Castelló a la visita del pregoner de les festes de la Magdalena 2019, José Antonio Lázaro, qui ha cantat el famós text de Bernat Artola al personal, pacients i familiars del centre.

Aquesta és la tercera vegada que es duu a terme aquesta iniciativa en aquest hospital de pacients crònics i llarga estada, organitzada per la seua Comissió d’Humanització, i permet acostar-lo, cada vegada més, a la societat castellonenca, sobretot quan el seu nom es troba tan unit a la història de la ciutat i a les seues festes fundacionals.

Ana Barceló ha aprofitat la visita al centre sanitari per a mantindre una reunió amb l’equip directiu d’aquest, encapçalat pel seu director, Rafael Calvo, i conéixer de primera mà les últimes actuacions que s’han dut a terme per a millorar l’estada de les i els pacients i els seus familiars.

Entre elles, cal destacar la substitució de les banyeres de les habitacions de diverses plantes per plats de dutxa amb la finalitat de fer-les totalment accessibles, una actuació que ha suposat més de 48.800 euros. Aquesta intervenció completa l’adequació de 14 habitacions en una altra de les zones, la Unitat de Pal·liatius, per a adaptar-les a l’ús individual, però dotant-les d’un llit acompanyants.

El centre també ha realitzat un esforç a adequar tecnològicament els seus serveis, per al que en 2018 va invertir altres 48.000 euros en l’adquisició d’un nou telecomandament per al Servei de Radiologia, o 17.000 euros en nous llits articulats d’hospitalització.

L’equip directiu de l’Hospital La Magdalena ha acompanyat a la consellera en un recorregut pel centre sanitari en el qual se li han mostrat aquells projectes de millora que podrien escometre’s en el futur amb la finalitat de millorar la qualitat assistencial dels seus pacients.

Comissió d’humanització

La iniciativa magdalenera desenvolupada en la jornada de hui ha sigut programada per la Comissió d’Humanització del centre, i es completa amb altres actes, com la visita que van realitzar el dilluns Na Violant i els seus Dons de Companya, la decoració festiva de corredors i plantes o la creació d’una gaiataque ha sigut encesa després de la lectura del Pregó i que ha quedat instal·lada en el centre fins a la finalització de les festes fundacionals.

A més, les persones que han assistit a l’acte han pogut presenciar un bureo amenitzat pel grup de dansa “La Nova Escola” de Castelló i “Els Llauradors” i la inauguració d’una exposició de Clicks de Playmobil, composta per centenars de personatges que representen un dels actes més importants de les festes fundacionals, el Pregó.

Últimas noticias

Contenido relacionado