El PSPV-PSOE de la província de Castelló ha reclamat en un manifest la gratuïtat de l’AP-7

Una AP-7 lliure de peatges suposarà més efectes beneficiosos per als nostres ciutadans. Suposarà menys sinistralitat a carreteres que, com l'N-340 o la CV-13.

659

El secretari general del PSPV-PSOE en la província de Castelló, Ernest Blanch, i les alcaldesses, alcaldes i portaveus del PSPV-PSOE de les poblacions per les quals travessa l’AP-7 al seu pas per la província de Castelló, han presentat hui un manifest per a exigir al Govern d’Espanya la gratuïtat de l’autopista AP-7, al final de l’actual concessió, que caduca el 31 de desembre de 2019.

Aquest és el manifest que han presentat, per aconseguir els seus propòsits:
Per a la Comunitat Valenciana, l’autopista del Mediterrani o AP-7 constitueix un eix vertebrador de nord a sud, des de Vinaròs fins a ‘Pilar de la Horadada’. És, així mateix, la gran infraestructura que ens connecta amb França i les altres comunitats autònomes mediterrànies, el que la converteix en una via essencial per al desenvolupament de la nostra indústria, el comerç i el turisme.

Per aquesta raó, la societat civil valenciana, i de les comarques de Castelló especialment, han demanat llargament el rescat dels trams Tarragona-València i València-Alacant i que queden lliures de peatges.

El 31 de desembre de l’any 2019 acabarà el termini de la concessió d’aquests trams. Finalment, s’obre la porta a un nou règim de gestió de l’autopista que, amb la gratuïtat per als usuaris, ajude més a la vertebració i el desenvolupament de les nostres comarques.
Davant la incertesa generada pel Govern de l’Estat amb la seua paràlisi i indecisió, agreujada per globus sonda que apunten a la introducció de peatges blans en aquesta nova fase, hem decidit fer un pas endavant i manifestar junts públicament que la gratuïtat de l’AP-7 ha de ser una realitat ben prompte a la província de Castelló. Ja no hi ha excuses que valguen.

Actuem en tant que representants de la gran majoria de poblacions costaneres per on aquesta via recorre la província. No ho fem perquè sí. Actuem ja perquè els nostres municipis necessiten obrir eixides de connexió. Actuem ara, i actuarem des d’ara, perquè els tràmits s’han d’iniciar amb la corresponent planificació i garanties.

Una AP-7 lliure de peatges suposarà més efectes beneficiosos per als nostres ciutadans. Suposarà menys sinistralitat a carreteres que, com l’N-340 o la CV-13, registren una elevada accidentalitat per la densitat de vehicles. I comportarà una reducció de les molèsties que ocasiona els pas de vehicles per l’interior de molts pobles.

Demanem per tant, la gratuïtat efectiva de l’AP-7 des del primer de gener de 2020 i ho confirme aclarint definitivament els dubtes i la preocupació que ha generat.
Iniciem hui, amb la signatura d’aquest Manifest, una sèrie de mobilitzacions per assegurar la gratuïtat de l’AP-7, i convidem a sumar-s’hi a totes les forces polítiques, a totes les entitats socials i econòmiques, i a la resta de pobles i ciutats pròximes a l’AP-7.