```
martes, 30 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Un gos custodia durant tota una nit a un home extraviat a Borriana

La família de Francisco, sabedora del noble acte de l'animal, s'ha posat en contacte amb la Policia Local per a interessar-se per l'adopció del gos (del que no se sap nom ni si en té)

Agents de la Policia Local de Borriana han localitzat a primera hora del matí a un home de 75 anys que havia desaparegut en la vesprada d’ahir. Ha sigut trobat en el paratge del Molí de l’Arròs o Farinera, pròxim a l’enclavament de la Bota.

La veu d’alarma la donava la seua pròpia família amb la qual l’ancià es trobava passant uns dies. Havia abandonat la casa i la vesprada transcorria sense que este tornara. Queia la nit sense notícies d’ell, i el fet que patira alzheimer i el transcurs de les hores feia que es temera per la seua pròpia vida.

S’havia donat avís a les policies locals de poblacions veïnes i la Policia Local de Borriana, juntament amb la Guàrdia Civil, pentinaven el terme, amb la dificultat afegida de la foscor de la nit que queia. Però tot no va ser adversitat, perquè Francisco va trobar un àngel de la guarda, en este cas pelut i amb quatre potes.

Un gos mestís mitjà que va romandre durant tota la nit junt amb ell, fent-li companyia i fent-li calor fins que poc abans de les huit del matí, una patrulla de la Policia Local trobava al desaparegut. Este presentava signes lleus d’hipotèrmia i desorientació i ràpidament se li oferia assistència sanitària en el lloc, com és habitual en estos casos.

Però el nou amic de Francisco que havia romàs amb ell en estes hores angoixants i que havia passat desapercebut en els primers moments de la localització, es negava a abandonar al seu nou amic i insistia a pujar a l’ambulància.

Atés que l’animal no pertanyia a l’ancià, els agents van engegar l’habitual protocol de contactar amb les protectores d’animals per a intentar l’acolliment d’este, però no va ser necessari.

La família de Francisco, sabedora del noble acte de l’animal, s’ha posat en contacte amb la Policia Local per a interessar-se per l’adopció del gos (del que no se sap nom ni si en té).

Així, el noble acte del gos li pot reportar una nova llar i és que a voltes, els actes solidaris i desinteressats troben recompensa. El mateix regidor de Policia Local a Borriana, Javier Gual ha expressat “l’alegria i gratitud a la Policia Local de Borriana per haver pogut localitzar sa i estalvi a l’home que havia desaparegut, fins i tot esta vegada comptant amb una col·laboració improvisada i tan especial com la del gos per a un final tan feliç d’esta història”.

Últimas noticias

Contenido relacionado