Borriana és plena de punts violeta per a lluitar contra la Violència de Gènere

Borriana es converteix en un gran Punt Violeta Lliure de Violència de Gènere, que han visitat centenars d'escolars reparteixen en comerços, centres públics i fins a particulars l'adhesiu creat per la regidoria d'Igualtat.

680

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Borriana continua endavant amb la seua ambiciosa campanya de commemoració del 25-N, com a Dia contra la Violència de Gènere.
Ahir ha arribat el torn per a la conscienciació massiva per part de la ciutadania, a través del repartiment de centenars de Punts Violeta que l’alumnat de centres han repartit en un matí, que ha combinat conscienciació, diversió i reivindicació. Tal com ha explicat la regidora de l’àrea, Maria Romero, qui ha volgut participar de principi a fi en el repartiment dels adhesius que penjaran en tendes, establiments i llocs públics de Borriana, “hi ha un doble objectiu en aquesta iniciativa de repartiment dels Punts Violeta, ja que com hem explicat des de l’inici de la campanya, el treball transversal és el més efectiu per a la lluita contra la violència masclista, i mentre l’alumnat dels centres els reparteix s’està aconseguint aqueixa doble labor tant de conscienciació pròpia dels alumnes i alumnes amb el repartiment de la informació per a la resta de la ciutadania”.
En total, han sigut més de 400 Punts Violeta els que es van repartir durant el matí, en una activitat que ha fet que centenars d’establiments, comerços i tendes de la ciutat lluïsquen ja en les seues portes d’entrada o aparadors l’adhesiu que defineix a l’espai com a ‘Zona Lliure de Violència de Gènere.
Però és que a més, i simultàniament, l’Agent d’Igualtat Municipal, Lourdes Burdeus, oferia en el centre educatiu Illes Columbretes una xarrada a l’alumnat de cambra d’ESO, en el qual els ha traslladat la importància de la prevenció en els casos de violència masclista.
I finalment, també durant la jornada d’ahir, El Pla ha rebut la visita del servei encarregat de la jardineria municipal, perquè el famós Ficus del Pla quede totalment llest per a la intervenció artística, que dissabte que ve dugueren a terme els col·lectius artístics AUPA i Elixir Creatiu, el qual serà l’acte central d’una programació que des de fa diversos dies es duu a terme de forma transversal en la ciutat.