Benlloch i el Consell parlen de la creació a Vila-real, del primer Centre d’Atenció Primerenca per a menors amb discpacitat

El centre, que se situarà a l’edifici Maria de Luna, oferirà 50 places per a l'assistència individualitzada a xiquets i xiquetes fins a 6 anys amb discapacitat o risc de patir-la, a més de tractament i orientació.

623

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, han mantingut una reunió amb la directora territorial d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat, Carmen Fenollosa, per a ultimar els detalls de la creació del primer Centre d’Atenció Primerenca per a menors amb problemes de desenvolupament que tindrà la ciutat. El centre, que se situarà a l’edifici Maria de Luna, oferirà 50 places per a l’assistència individualitzada a xiquets i xiquetes fins a 6 anys amb discapacitat o risc de patir-la, a més de tractament i orientació.

“El Centre d’Atenció Primerenca entrarà en funcionament aquest mateix any, gràcies al suport de la Generalitat Valenciana, per a sumar-se als recursos de suport a les persones que l’Ajuntament de Vila-real posa a l’abast de la ciutadania”, assenyala Escorihuela, qui recorda “l’especial sensibilitat” de l’equip de govern local per a l’atenció a les capacitats diferents i la implementació de polítiques inclusives. “En el cas del CAT, es tracta de garantir la millor atenció possible a famílies que veuen com els seus xiquets xicotets tenen o poden tenir determinats problemes de desenvolupament, argumenta el regidor.

La creació del Centre d’Atenció Primerenca està dotada en els pressupostos de la Generalitat amb una línia nominativa de 68.000 euros, per a la posada en funcionament del servei aquest mateix any. El centre disposarà de 50 places, principalment dirigides a menors d’entre 0 i 3 anys, si bé s’atendran també problemàtiques de desenvolupament fins als 6 anys. Els usuaris seran derivats pels equips de valoració de la discapacitat i els serveis de Pediatria.

En l’actualitat, uns 30 menors de Vila-real estan en aquesta situació i han sigut derivats a altres punts de la província. Aquest centre no solament permetrà prestar el servei que necessiten aquestes famílies, sinó també atendre usuaris d’altres municipis. “Vila-real ha sigut sempre un referent i capital de serveis comarcal; ser-ho de nou en un àmbit tan sensible, per oferir el suport a aquests xiquets i xiquetes, a les seues famílies, que es troben amb la realitat de la discapacitat a edats tan primerenques, és un orgull i una mostra del nostre compromís ineludible amb les persones i amb l’àmbit sociosanitari, reforçant la marca local de Ciutat de la Salut i l’Esport”, incideix Benlloch.

Tant l’alcalde com Escorihuela han agraït a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives el compromís amb els vila-realencs i amb la dotació de nous recursos per a “millorar la vida de les persones”.