```
martes, 30 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La trobada de Pactes Territorials per l’Ocupació de la Comunitat Valenciana es reuneixen a la Vall d’Uixó

La Vall d’Uixó ha sigut la seu de la trobada de pactes i acords territorials per l’ocupació de la Comunitat Valenciana, en el qual a més de representants d’estos consorcis han participat sindicats, associacions empresarials i representants de Labora (antic Servef).

L’alcaldessa, Tania Baños, i la directora general d’Ocupació i Formació, Rocío Briones, també han assistit a l’obertura oficial en l’Auditori.

Baños a més de l’alcaldessa de la Vall d’Uixó és presidenta del consorci del Pacte comarcal per l’ocupació de la Plana Baixa, amfitrió d’esta jornada de treball “en la qual s’han plantejat quines accions conjuntes podem prendre autonòmicament per a crear llocs de treball i dinamitzar el territori”, que és el principal objectiu d’estos pactes, a més de “compartir experiències d’èxit i crear sinergies que ens facen més fortes”.

Així, este treball col·laboratiu “ens permetrà prendre les primeres accions conjuntes i que uns pactes adopten les mesures que en uns altres ja s’ha comprovat que han funcionat”. I és que durant la trobada va haver-hi espai per a la reflexió i per a fer aportacions i analitzar les potencialitats del territori. Per a això es crearà una guia de pactes i acords i una pàgina web amb continguts conjunts “perquè les persones que busquen ocupació tinguen informació de tots els serveis que s’ofereixen”.

El consorci per l’ocupació de la Plana Baixa està format per la Vall d’Uixó (presidència), Nules (vicepresidència), la Vilavella, Moncofa, Xilxes, la Llosa, Almenara, Artana, Eslida i Alfondeguilla. I també participen els sindicats, la patronal, la Diputació de Castelló i Labora “perquè en la creació d’ocupació i riquesa hem de sumar esforços i anar tots a l’una, perquè l’atur encara és el principal problema que compartim”, ha finalitzat.

Curs de transformació de productes agroalimentaris

El Pacte comarcal, a través de la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient, ha organitzat un taller de transformació artesanal de productes agroalimentaris: oliva, ametla, garrofa i cítrics. Les sessions s’impartiran els dies 11, 13, 18 i 20 de febrer de 16.00 a 20.00 hores en el Centre Social del Grup La Unió de la Vall d’Uixó. El curs és gratuït però és necessària la inscripció prèvia en el telèfon 964917070 o en el correu electrònic [email protected].

Últimas noticias

Contenido relacionado