```
martes, 30 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Comencen les ‘Festes Majors Patronals’ de Benidorm

Aquesta vesprada s'escenificarà l'"Hallazgo" i tindrà lloc l'ofrena de flors a la patrona.

Benidorm viu les seues festes Majors Patronals. A les 10.00 del matí, ha tingut lloc una missa a l’Església Parroquial de Sant Jaume i Santa Anna cantada per l’ACR ‘La Barqueta’ i el Cor Parroquial.

Al migdia, després del volteig general de campanes i el bombardeig posterior, arrancaven els actes oficials amb l’Entrada de Bandes que partia des de la Plaça de Sant Jaume i travessaria el barri antic fins a arribar a la plaça de SSMM els Reis d’Espanya. En la comitiva han participat l’alcalde, Toni Pérez; el regidor de Festes, Jesús Carrobles, i altres membres de la corporació municipal. També, les reines Major i Infantil, Marina Carrillo i Paula Mayor; els presidents de la Comissió i de l’Associació de Penyes ‘Verge del Sofratge‘, Roberto Carretero i Coly Pérez, banderer i família, majorals i majorales d’honor.

En l’Entrada de Bandes han intervingut la Colla de Xirimiters de la Marina, la Va unir Musical La Primitiva de Castell de Castells, la Societat Musical la Lira de Relleu, l’Agrupació Musical l’Alegre Simfònica de La Nucia, l’Ateneu Musical de la Vila Joiosa, l’Agrupació Musical de Xaló, la Va unir Musical de Polop de la Marina, el Centre Musical Puig Campana de Finestrat, la Societat Musical l’Illa de Benidorm, la Societat Musical La Nova de Benidorm i la Va unir Musical de Benidorm.

Una vegada concentrades en la plaça de SSMM els Reis d’Espanya, les reines i el president de la Comissió han imposat als estendards de les bandes un corbatí commemoratiu. A continuació, totes a l’uníson han interpretat el pasdoble ‘Festa a Benidorm’, himne oficial de les Festes Majors Patronals, sota la direcció del seu autor, el mestre Rafael Doménech Pardo. Finalment, ha tingut lloc un bombardeig de tro i color, a càrrec de la pirotècnia Ricasa.

Aquesta vesprada, a les 17.00, en el Passeig de Ponent, s’escenificarà la Troballa de la patrona, la Mare de Déu del Sofratge, a càrrec de l’ACR ‘La Barqueta’. A les 18.30 donarà principi el romiatge i Ofrena de Flores des del Parc d’Elx. A la seua finalització a les portes de l’església, Paula Mayor recitarà un vers a la Verge, i Marina Carrillo es dirigirà al poble de Benidorm. Posteriorment tindrà lloc el pregó de les festes, que llegirà Francisco Amillo. Tancarà l’acte Toni Pérez.

A la nit hi haurà actuació musical a les 22.00 hores en l’Hort de Colón i a les 23.00, en la Plaça de SSMM els Reis d’Espanya, bandes locals faran un concert. A meitat de l’acte es donarà a conéixer el resultat del Concurs d’Engalamiento de Calles i Penyes.

Últimas noticias

Contenido relacionado