```
martes, 30 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Mor un jove de 18 anys i altres tres es troben molt greus en una casa rural

Els amics, d'entre 19 i 21 anys, van resultar intoxicats en fallar el generador que van mantenir encès tota la nit.

Un jove de 18 anys ha mort i altres tres han resultat intoxicats greus després d’inhalar monòxid de carboni procedent generador que van mantenir encés tota la nit de Reis en una casa rural de Colmenar Viejo (Madrid). Pel que sembla, l’aparell de motor elèctric i combustió de gasoil va fallar sense que ells s’adonaren. Tots resideixen en el municipi i els caps de setmana solen pernoctar en eixa casa situada en ple camp, propietat del pare d’un d’ells.

Els amics, de 19 i 21 anys, van tindre encés el generador tota la matinada per a calfar-se en una casa de poble de la localitat, situada en la M-618 a l’altura del quilòmetre 6 propietat del pare d’un dels xavals.

Ha sigut aquest matí quan l’amo de l’immoble, al no tindre notícies del grup, es va personar en l’habitatge i es va trobar a tres joves inconscients i un ja mort, per la qual cosa, consternat, va donar la veu d’alerta al 112. Eren les 13.30 hores.


Els primers a personar-se en el lloc van ser els membres de la Policia Local i els sanitaris. Dos dels ferits es troben molt greus i van ser traslladats en helicòpter a l’Hospital Porta de Ferro de Majadahonda i al 12 d’Octubre.

Un tercer jove que té pronòstic greu també va ser traslladat a l’Hospital Porta de Ferro. Els tres ferits són parents d’origen magrebí i la víctima era espanyol.

Altes concentracions de gas
Els Bombers de la Comunitat de Madrid han apuntat que la causa de la fuita de gas va ser el generador com a possible origen del monòxid de carboni. En esta línia, el cap supervisor d’este cos, Fernando Pascual, ha explicat que en arribar han fet ús dels detectors de gasos per a comprovar si hi havia presència de monòxid de carboni, un compost del qual hi havia «altes concentracions».

A continuació han ventilat totes les estades per a reduir esta concentració. «En cap cas cal tindre un generador de corrent dins d’un garatge o dins d’una nau, un habitacle tancat», ha recordat el cap, qui també ha posat el focus en els brasers o elements que puguen tindre una mala combustió.

Últimas noticias

Contenido relacionado