```
martes, 30 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Mor en un avió el xiquet al qual Cavadas va extirpar un tumor més gran que el seu cap

Emmanuel va ser operat per Cavadas en patir un fibroma ossificant gegant de base de crani.

Emmanuel, el xiquet congolés de 10 anys a què el cirurgià Pedro Cavadas li va extirpar un tumor més gran que el seu cap, ha mort en ple vol quan viatjava de Madrid a Casablanca (el Marroc). Segons han informat fonts de l’entorn de Cavadas, pel que sembla el menor se va sentir indisposat durant el vol este divendres i l’avió va haver de fer un aterratge d’urgència a Màlaga.

Les mateixes fonts asseguren estar “consternats” i “desolats” pels fets, ja que el menor va passar una última revisió dijous passat i es trobava en perfecte estat per a tornar al seu país.

L’equip de Pedro Cavadas espera el resultat de l’autòpsia que esclarisca les causes de la mort del xiquet i oferirà una nota oficial este dilluns.

L’operació del seu tumor va ser una de les “més grans” realitzades pel doctor Cavadas, tal com va indicar el cirurgià després de la intervenció, dilluns passat 27 de gener. Així mateix, Cavadas va destacar que el xiquet havia arribat a València “malnodrit, molt feble i amb un problema de coagulació no diagnosticat d’origen que li feia sagnar en cada cura”.

Una operació complexa

Emmanuel patia un fibroma ossificant gegant de base de crani que no parava de créixer i li impedia veure i parlar. El seu cas va arribar a la Fundació Cavadas a través d’una entitat que té una clínica al Congo i que no podia abordar una intervenció tan complexa.

El xicotet va viatjar a Espanya per a l’operació al costat del seu pare, Jules Mbulá, qui va explicar que el xiquet feia cinc anys que teniael tumor i havia passat per molts hospitals sense trobar una solució.

Després d’estudiar durant prop de dos setmanes este “cas estrany i infreqüent”, ja que “no hi ha molts tumors que arriben a esta grandària”, es va planejar la cirurgia i va ser intervingut en dos ocasions amb una diferència entre totes dues de huit dies, l’última fa poc més d’una setmana.

Durant la primera intervenció, que va durar prop de deu hores, se li va llevar tot el maxil·lar, la zona entre les òrbites oculars, el paladar i una part de l’interior de la boca, que va ser reconstruït després d’extirpar el tumor.

La segona cirurgia, de similar duració, es va centrar en la part intracranial, per a llevar la base anterior i mitjana del crani i reconstruir-lo amb les seues pròpies costelles.

Últimas noticias

Contenido relacionado