L’Ajuntament de Castelló insta-la fonts d’aigua potable amb tres sortidors a altures diferents, més funcionals, que s’adapten a persones amb mobilitat reduïda i a xiquets menuts i amb abeurador inferior per a mascotes.
El Consistori vol executar un projecte, que permetrà ampliar la xarxa de fonts potables existents en la ciutat, amb 21 nous espais urbans, principalment parcs i jardins. La regidora de Sostenibilitat, Sara Usó, ha explicat que aquesta ampliació de la xarxa de fonts d’aigua potable “millorarà la dotació de sortidors en els espais públics i garantirà l’accés a l’aigua potable dels vianants i turistes”.
Però a més, ha afegit l’edil, “també es facilita el consum d’aigua enfront d’altres begudes menys saludables i es millora el medi ambient en reduir la generació de residus que generen les botelles d’un sol ús”.
El pressupost de la instal·lació de les 21 fonts, amb càrrec a la partida de millora de jardins de la Regidoria de Sostenibilitat Ambiental, ascendeix a 48.300 euros, un estalvi de 6.000 euros respecte al pressupost d’adjudicació.
La instal·lació d’aquesta xarxa de 21 fonts repartides per tota la ciutat, atén no solament a les peticions formulades a través de les juntes de districte i propietaris de mascotes, sinó també s’emmarca dins del pla d’acció del programa Castelló Ciutat Amigable amb la Gent Gran. “Una de les propostes traslladades pels majors en la fase de diagnòstic va ser la d’ampliar la xarxa de punts d’aigua potable com una de les millores d’espais a l’aire lliure per a fer de Castelló una ciutat més amigable”, segons ha destacat la regidora de Gent gran, Mary Carmen Ribera.
Ribera ha defensat que aquest programa contribuirà al fet que “el paisatge urbà, els edificis, el transport, l’habitatge, la participació social i els serveis sumeixen avantatges i eliminen barreres en aquest projecte global que ha de garantir la inclusió i permetre a les persones majors viure dignament, gaudir d’una bona salut i continuar participant en la societat de manera plena i activa”.