L’Ajuntament de Castelló licita un projecte de millora de l’accessibilitat de parades d’autobús

L'alcaldessa, Amparo Marco, destaca “el caràcter social d'un projecte que contribuirà a seguir fent de Castelló una ciutat més amigable”.

733

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Mobilitat, ha licitat un projecte de millora de l’accessibilitat de parades d’autobús, que es finançarà amb fons europeus FEDER a través de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i el pressupost del qual ascendeix a 290.000 euros. Les empreses interessades podran presentar les seues propostes durant 26 dies naturals a comptar a partir de demà, 17 de gener.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat el “caràcter social d’aquest projecte de millora de l’accessibilitat de parades d’autobús a través de l’EDUSI, la qual cosa demostra com Europa també ajuda a construir una ciutat més amigable amb les persones”.
El projecte elaborat per Mobilitat ja ha obtingut el DECA, el document que estableix les condicions de l’ajuda, després de l’avaluació i aprovació per part de la Unitat de Gestió de l’EDUSI.

El regidor de Mobilitat, Rafa Simó, ha apuntat que “aquesta millora de l’accessibilitat en parades d’autobús també atén les propostes del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i Seguretat viària de la ciutat de Castelló”.

Aquest projecte s’emmarca dins de l’objectiu temàtic 4 (OT4) de l’EDUSI, que persegueix afavorir la transició a una economia baixa en carboni i, en concret, té com a prioritat d’inversió la promoció de la mobilitat urbana sostenible. Es planteja l’adequació de parades de la xarxa pública d’autobusos urbans per a reformar l’accés per als vianants, brindant accessibilitat i seguretat als usuaris del transport públic i millorant alhora els nivells de servei i funcionalitat del punt de parada i el seu entorn, donant-li prioritat a l’autobús sobre la resta de vehicles.

Aquesta actuació també s’emmarca dins de l’aposta global de l’Ajuntament de Castelló per fomentar l’ús del transport públic, que s’ha traduït en l’ampliació i millora de la xarxa pública d’autobusos urbans, com la creació de la primera línia regular nocturna, amb què explica la ciutat de Castelló, l’equiparació dels bitllets en tot el terme municipal o l’augment de serveis especials en festes com la Magdalena, Sant Pere, el Carnestoltes o la Nit de cap d’any i també dates assenyalades com els caps de setmana previs al Nadal quan augmenta el nombre de celebracions.