sábado, 13 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Accesibilitat i patrimoni copen la sol·licitud de 10 milions d’euros en ajudes europees

L’alcaldessa d’Almassora, Susanna Nicolau, i la regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro, van presentar ahir l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI), valorada en 10 milions d’euros, que elevarà a la Unió Europea la setmana vinent. La millora de l’accessibilitat urbana i la posada en valor del patrimoni històric i cultural copen la major part de les propostes per a sol·licitar subvencions de Brussel·les.

Així, la xarxa integradora d’itineraris bici i la millora de la mobilitat i accessibilitat per als vianants assumiran més de 2,8 milions d’euros. L’eliminació de barreres arquitectòniques i renovació de voreres és una de les demandes veïnals que els ciutadans van traslladar en els tallers i també a través dels pressupostos participatius. Totes elles quedaran regulades en el futur Pla de Mobilitat Urbana Sostenible.

La inclusió del trinquet municipal, la construcció de la pantalla verda del Serrallo i la recuperació del paratge de Santa Quitèria, que formen part d’un paquet valorat en 3,1 milions d’euros, també figuren entre les 18 actuacions arreplegades en l’estratègia, que té un termini de vigència fins a 2023.
La distribució de les inversions afecta a tres zones: el casc urbà, el districte marítim i el paratge natural de l’ermita de Santa Quitèria. Una desena de les actuacions està plantejada específicament per a cada espai, mentre que els vuit projectes restants afecten al conjunt del municipi, com per exemple la instal·lació de punts wifi d’accés gratuït.

El document genèric, que conté més de 150 pàgines, s’elevarà al debat de la corporació en el ple extraordinari que se celebrarà divendres que ve. Aquest estudi “suposa una foto fixa del que és Almassora, de com estem i cap a on anem, per la qual cosa és un document viu que podrà incorporar millores”, en paraules de l’alcaldessa, que ha reclamat el suport unànime de tots els grups polítics “pel bé d’Almassora”.

Les representants municipals han agraït als tècnics de l’Ajuntament d’Almassora les seues aportacions al projecte durant l’últim mes i també als veïns que van participar en els tallers transversals i a través del correu electrònic habilitat. “Tornarem a reclamar la participació dels veïns a mesura que avance el projecte i, de fet, la major part de les peticions que ens van traslladar estan arreplegades en aquesta estratègia”, ha incidit la regidora d’Urbanisme

Últimas noticias

Contenido relacionado