La inversió en immobiliari hoteler a la Comunitat Valenciana ha aconseguit els 232 milions d’euros l’any 2017, la qual cosa suposa un 8 % del conjunt de la inversió hotelera a Espanya. Açò converteix a la valenciana en la sisena comunitat autònoma amb major volum d’inversió en este sector.
Estas són algunes de les dades més destacades de l’estudi sobre el mercat hoteler “The Hotel Property Handbook 3.0“, realitzat per la consultora Deloitte, que ha sigut presentat en roda de premsa pel responsable de l’àrea de Real Estigues Hospitality, Javier García-Mateo, i la consultora sènior del mateix departament, Patricia Plana.
Segons García-Mateo, les dades “evidencien que la salut de mercat d’inversió hotelera a la Comunitat Valenciana és molt alta“, ja que “pràcticament tot el producte que ha eixit a la venda s’ha materialitzat en liquiditat en un calendari curt i a uns preus raonablement alts, la qual cosa evidencia que hi ha més demanda que ofereix”. És a dir, els inversors hotelers estan interessats a comprar actius en la Comunitat.
En l’últim any, s’han obert quatre nous hotels en la Comunitat i es van rehabilitar altres 12, la qual cosa ha suposat en conjunt un augment de 3.000 habitacions. No obstant açò, segons ha explicat García-Mateo, una de les prioritats de cara al pròxim any serà la inversió en “Smart CapEx” per a la reforma i reposicionament dels hotels, ja que “l’edat mitjana dels hotels valencians és de 9 anys“.
En este sentit, ha afirmat que hi ha “una necessitat imperativa d’inversió intel·ligent, on els hotels de tres i quatre estels han de ser els principals protagonistes”. En relació a l’oferta hotelera, el 64 % de les habitacions correspon a grans cadenes, xifra que se situa lleugerament per sota de la mitjana nacional, que es troba en el 70 %.
D’altra banda, García-Mateo ha desglossat les xifres del turisme en la Comunitat i ha assegurat que el 61% dels turistes que van visitar la Comunitat procedien d’altres llocs d’Espanya, i la despesa mitjana per turista va ser de 1062 euros, la qual cosa suposa un increment del 3,3 % respecte a 2016. La despesa total en la Comunitat va aconseguir la xifra de 8.918 milions d’euros, la qual cosa representa el 9,8 % del total nacional.
L’informe “The Hotel Property Handbook 3.0” analitza “el funcionament, la gestió, la inversió i el finançament d’actius hotelers a Espanya” i les seues principals conclusions a nivell nacional són la bona salut del sector hoteler espanyol, amb una major obertura i rehabilitació d’actius hotelers.
Segons este estudi, en 2017 es van obrir 74 hotels nous en el conjunt de la geografia del país i es van rehabilitar 124, xifres positives però que es troben per sota de la mitjana europea.