jueves, 25 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Cultura col·labora per primera vegada en la commemoració de ‘les Normes de Castelló’

La regidora de Cultura, Verónica Ruiz, ha presentat aquest matí els actes culturals organitzats de forma conjunta per l’Ajuntament i per Castelló per la Llengua i que estan emmarcats en la commemoració dels 83 anys de ‘les Normes de Castelló’ que ha organitzat la plataforma cívica. En la presentació, Ruiz ha estat acompanyada per Avel•lí Flors, Maria Nebot i Toni Royo, representants de Castelló per la Llengua.
Ruiz ha volgut destacar que “enguany és la primera vegada que l’Ajuntament col·labora amb la plataforma Castelló per la Llengua, que s’encarrega de commemorar els 83 anys de ‘les Normes de Castelló’ i aquesta col·laboració s’ha materialitzat en la cessió, per part del Consistori, dels espais del Teatre del Raval i de la Pèrgola, assumint l’Ajuntament el pagament de les taxes i permetent que les activitats siguen gratuïtes o tinguen una entrada molt assequible”.
Així, ambdues entitats han organitzat la presentació del documental ‘Sempre Al Tall’ en el Teatre del Raval per a dijous que ve 10 de desembre a les 19.30 hores. Aquest documental, dirigit per Josep Pitarch, acompanya a l’històric grup en el seu comiat dels escenaris i, al mateix temps fa un recorregut per la seua llarga trajectòria i pels últims quaranta anys d’història valenciana.
A més, el dissabte 12 de desembre, a partir de les 21 hores, se celebrarà un concert en La Pèrgola amb els grups El Diluvi, Talps, Orgull de Classe i MashMasters. L’acte estarà també precedit d’una jornada festiva i reivindicativa organitzada per Castelló per la Llengua amb una fira d’entitats i animació infantil en la Plaça Santa Clara a partir de les 11 hores i una manifestació a les 18 hores en la Plaça de la Independència (La Farola) amb el lema “Trau la llengua! El valencià, cosa de totes i tots”.
Els representants de Castelló per la Llengua han valorat molt positivament la bona predisposició del Consistori i han lamentat que “des que la plataforma va començar a organitzar la commemoració, fa ja cinc anys, aquesta és la primera vegada que s’ha pogut concretar alguna col·laboració”.

 

 

.

Verónica Ruiz Castelló per la Llengua

Últimas noticias

Contenido relacionado