Diputació i empresaris ceràmics demanen al ministre, la necessitat de reduir costos energètics

El president de la Diputació manté una trobada amb Álvaro Nadal en Cevisama, la fira més important de ceràmica a Espanya.

354

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha mantingut una important reunió de treball amb el ministre d’Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, i els principals representants de tota la indústria vinculada al sector ceràmic en la província de Castelló (ASCERANFECCASEBEC i Associació de Ceràmica i Vidre) amb tal de traslladar-li les preocupacions i necessitats del sector.

Tal com ha explicat el president Moliner “en la trobada els empresaris li han pogut traslladar al ministre les preocupacions del sector, la necessitat clara d’aprofundir les reformes energètiques, que el Govern està duent a terme, el recolze en aquesta línia de reformes, però des de la convicció, que només sent capaces de reduir els preus de l’energia podem seguir sent competitius en el futur”.

A més, han agraït la sensibilitat del ministre per a reunir-se amb ells en una fira tan important per al sector com Cevisama. En aquest sentit, Moliner ha assenyalat que “pense que el Govern d’Espanya té assimilat aquest concepte, aquest criteri, i des d’aquesta vocació d’engegar les reformes necessàries per a abaratir l’energia. Estem treballant tots junts perquè fires com aquesta en el futur puguen seguir sent fires d’empresaris castellonencs, que ixen al món a competir lloc que tenen les millors condicions per a fer-ho”.

Un sector clau en la balança d’exportacions
Moliner ha agraït al ministre Nadal que “haja recolzat, amb la seua presència en aquesta important fira internacional el treball, que està fent el sector castellonenc ceràmic en innovació i desenvolupament i que li està valent ser un pilar clau en la balança d’exportacions de l’economia productiva nacional”.

“El ministre ha percebut que si som capaços de facturar més de 3.500 milions d’euros en ceràmica i més de 2.000 milions d’euros en maquinària i esmalts, si som capaços de ser el tercer sector en la balança d’exportació a Espanya, si som capaces de consolidar ocupació en la província de Castelló, com a molt pocs clústers poden fer en altres territoris, és perquè el talent s’ha posat al servei d’aquesta empresa. I aquesta empresa necessita no tenir un peatge de costos energètics, que incidisquen negativament en la seua capacitat de competir. Açò el ministre ho ha percebut, ho ha entés, comparteix absolutament la preocupació dels empresaris i obrirà vies de contacte permanent per a poder aprofundir en aquesta línia de reformes”.

En aquest sentit, Moliner ha explicat que “els empresaris li han recalcat la seua valoració positiva de la línia de reformes que el Govern està duent a terme, però crec que és necessari no parar-se ací. Al final el que ens ha de preocupar a tots és rebaixar el cost energètic a tots els consumidors, als domèstics però també als industrials. Perquè aquest cost energètic als industrials, redunda cada dia en què puga ser major nombre de treballadors els que treballen les empreses ceràmiques que venen a tothom”.