L’Estratègia Provincial d’Ocupació de la Diputació té el respatler de més de 150 entitats de Castelló

Aguilella: “Som aliats del progrés i la generació de noves oportunitats econòmiques en tots els pobles de Castelló”.

475

La Diputació de Castelló implicarà a més de 150 entitats de la província en la seua Estratègia per a l’Ocupació (Estratègia Provincial per al Foment de l’Ocupació, l’Emprendiment i la Promoció Econòmica en la Província de Castelló) d’aquest 2018. Conclòs el termini d’adhesió, aquesta iniciativa ha aconseguit un important respatler, la qual cosa fa preveure que l’abast de les accions formatives de la Diputació en matèria d’ocupació supere el de 2017, quan ja la Diputació va aconseguir beneficiar a 16.000 castellonenques per a generar més i millors oportunitats laborals i econòmiques en els municipis de la província.

El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha explicat que “fa cinc anys que començarem aquesta gran estratègia que engloba a totes les institucions, entitats i organitzacions que treballen per crear ocupació en la província, i les dades no deixen de millorar. Aquest respatler de rècord no és sinó un indicador més de la qualitat formativa i dels bons resultats que està registrant el treball per l’ocupació que es fa des de la Diputació. Som conscients que, a pesar que la situació econòmica ha millorat, no hem de abaixar la guàrdia i hem de seguir sent aliats del progrés i de la generació de noves oportunitats econòmiques i laborals en tots els pobles de Castelló”.

Cal tenir en compte que l’Estratègia Provincial d’Ocupació de 2018 d’enguany inclourà 45 programes diferents i comptarà amb un pressupost de més de 4 milions d’euros.

Vertebrador de les oportunitats d’ocupació en la província

Tal és l’envergadura d’aquesta actuació provincial que col·laboren l’UJI, la Cambra de comerç, el CEEI, la Cambra de comerç i el Secot en la implementació de programes innovadors. Es coordinen accions de la Comissió Europea (que ha atorgat a la Diputació reconeixements per ser l’administració espanyola que impulsem millors programes per als emprenedors), del Govern d’Espanya i de la Generalitat.

A més, un total de 20 entitats sense ànim de lucre (entre elles la Federació Empresarial de l’Alt Palància, Fundació Globalis, Associació de Dones Emprenedores, Fundació Noves Sendes, Associació de Tècnics Ceràmics o la Fundació Síndrome de Down) han sol·licitat participar en programes per a fomentar l’ocupació i l’emprendedurisme.

Especialment positiu és el respatler per part dels municipis, ja que un total de 126 entitats locals (120 ajuntaments, 5 mancomunitats i el Consorci Pobles Menuts dels Ports) de la província s’han adherit per a poder realitzar activitats de les programades i finançades per la Diputació dins dels programes de l’Estratègia. A més, estan col·laborant més de 2.000 empreses de la província, la qual cosa confirma a la Diputació com a gran vertebradora de les oportunitats laborals.