19:03 - viernes, 1 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Diputació de València ajudarà a transformar l’antiga Estació de Renfe de Manises en Oficina de Turisme

La Diputació de València treballarà de forma conjunta amb l’Ajuntament de Manises per a restaurar l’antiga Estació de Renfe i habilitar l’immoble com a nova Oficina de Turisme, a la primera planta, i sala cultural multiusos a la segona. Així ho ha traslladat la vicepresidenta, Maria Josep Amigó, a les autoritats locals durant la visita que ha realitzat a aquest municipi de l’Horta Oest per conèixer de primera mà les actuacions realitzades a través dels fons del Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS) i del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS) que aporta la Diputació de València, a més de conèixer les necessitats que acredita el municipi.

Maria Josep Amigó ha refermat «el compromís de la Diputació de València en poder ajudar el Consistori de Manises en l’execució del projecte per a la rehabilitació de l’antiga Estació de Renfe i la recuperació de l’edifici com a nova Oficina de Turisme», ha explicat.

Així mateix, la vicepresidenta també s’ha compromès a donar suport, al llarg de la legislatura, a la intenció de l’equip de govern local d’ampliar les instal·lacions del Museu Municipal de la Ceràmica. Un projecte per al qual el Consistori ja ha adquirit la propietat de l’immoble contigu a l’actual galeria a fi de millorar la seua accessibilitat, instal·lar un ascensor, i poder guanyar espai per exhibir un major nombre de peces en aquest museu dedicat a un dels elements més representatius del municipi. A aquest respecte, Maria Josep Amigó ha incidit en que Manises «és un poble de ceràmica, d’artistes, i per això, hem de treballar perquè el municipi conserve i potencie aquest tret identitari de la localitat», ha indicat.

En última instància, Maria Josep Amigó s’ha congratulat de comprovar «la capacitat de treball mostrada pels equips de govern municipals a l’hora de prioritzar a les persones i escometre actuacions que ajuden a millorar la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes. Manises n’és un clar exemple», ha incidit.

Per la seua part l’alcalde d’aquesta localitat, Jesús Borràs, s’ha manifestat partidari de seguir aquesta línia de col·laboració entre administracions. Per això, s’ha mostrat confiat «en mantenir un compromís ferm per part de la Diputació de València per tal de poder escometre futures actuacions necessàries per a la localitat de Manises i que permeten millorar la qualitat dels serveis que es presten a la ciutadania», ha indicat.

Millora de l’accessibilitat a l’Auditori Germanies

Durant la visita, la vicepresidenta, acompanyada per l’alcalde, s’ha desplaçat fins l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), ubicada al mateix Ajuntament i finançada amb ajudes de la Diputació, la qual està previst que entre en funcionament en el curt termini per tal de facilitar la realització de tot tipus de tràmits administratius per part dels veïns i veïnes de la localitat.

Posteriorment, la comitiva s’ha desplaçat fins l’Auditori Germanies, al carrer Federico García Lorca. Una infraestructura que presentava mancances en l’apartat de seguretat i accessibilitat, i on s’han executat actuacions d’adequació dels accessos per a persones amb mobilitat reduïda d’acord amb la normativa vigent d’accessibilitat i evacuació, així com la renovació dels sanitaris i el condicionament de l’entrada. Unes actuacions que han comptat amb un pressupost de 139.087 euros i el finançament de la corporació provincial.

Així mateix, la vicepresidenta també ha tingut ocasió de comprovar els treballs de pavimentació i habilitació de llocs d’aparcament al carrer Ferrandis Lluna; la remodelació d’una zona de jocs infantils i instal·lació d’un parc per a persones majors a la Plaça d’Espanya; a més de conèixer la implementació d’un programa d’eficiència energètica en l’enllumenat públic posat en funcionament per l’Ajuntament de Manises amb el propòsit de reduir la despesa en la factura elèctrica.

Últimas noticias

Contenido relacionado