sábado, 27 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Monestir de Sant Miquel dels Reis obri les seues portes el dia 1 de maig amb visites familiars gratuïtes

El Monestir de Sant Miquel dels Reis obri les seues portes el dia 1 de maig, dia festiu, i oferirà visites culturals gratuïtes que no requereixen cita prèvia.

Les visites es distribueixen en dos torns: a les 12.00 hores i a les 13.00 hores, i tenen una duració de 50 minuts per l’edifici del monestir, que està declarat bé d’interés cultural i que és la seu de la Biblioteca Valenciana.

Els guies del monestir expliquen les transformacions arquitectòniques de l’edifici al llarg de la seua història i endinsen els visitants en el claustre sud del monestir, l’església de Sant Miquel, la cripta on es guarden les restes de Ferran d’Aragó i Germana de Foix, l’escala claustral i la zona arqueològica del costat nord del monestir.

La visita es pot fer amb xiquets, ja que és un recorregut amé on el guia adapta l’explicació als més xicotets i planteja preguntes per a mantenir l’atenció durant tota la visita.

A més de l’edifici es poden visitar aquests dies “Fidelitats a contracorrent. El món dels Martínez Guerricabeitia” i ‘Créixer llegint’.

En la mostra dels germans Guerricabeitia s’exposa la tasca cultural i de resistència que van dur a terme davant dels totalitarismes del segle XX. Els germans, José i Jesús, van denunciar la vulneració dels drets humans i van despertar la consciència social en un país i un món tenallat pels extrems ideològics.

S’hi exhibeixen les publicacions i els llibres de l’editorial Ruedo Ibérico, fundada per José, els continguts de la qual arribaven a Espanya de manera clandestina. I una quarantena de quadres de la col·lecció de Jesús, entre els quals es destaquen obres de realisme social de Genovés, MonjalésVostellMartín Caballero, José Ortega i cartells de Josep Renau i serigrafies de Francesc Jarque, entre altres.

L’exposició ‘Créixer llegint’ mostra cartilles infantils, sil·labaris, abecedaris, contes il·lustrats, auques, croms i fitxes educatives que des del segle XVIII han servit per a ensenyar a llegir.

Últimas noticias

Contenido relacionado