```
lunes, 29 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Este és el Consell del Botànic II

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha incorporat al seu cap de Gabinet, Arcadi España, al capdavant de la Conselleria d’Obres Públiques i Mobilitat en el nou consell que comptarà, amb Mireia Mollà al capdavant d’Agricultura i incorpora la degana del Col·legi Oficial d’Enginyers de Telecomunicacions, Carolina Pascual al capdavant de la Conselleria d’Innovació, Investigació i Universitats.

La continuïtat del Govern del Botànic II ve marcada pel propi ‘president’ Puig, reelegit el dijous en Les Corts i qui ha pres possessió del càrrec aquest diumenge, i per la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, que manté la cartera amb la mateixa denominació que en 2015.

També repeteixen el socialista Vicent Soler al capdavant d’Hisenda i Finançament –en 2015 es va dir Hisenda i Model Econòmic– i Rafa Climent (Compromís) al comandament d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, departament que manté el seu nom.

Uns altres dels ‘repetidors’ són el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà (Compromís), que perd l’àrea d’Innovació; la consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo (PSPV), que estos quatre anys ha assumit al costat de Justícia les àrees de Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques.

També continua en Sanitat Universal i Salut Pública la socialista Ana Barceló, que va assumir este càrrec el juny de 2018 després de la marxa de la seua antecessora, Carmen Montón, al Ministeri de Sanitat. El Cap de Gabinet de Puig s’incorpora a la Conselleria d’Obres Públiques i Mobilitat, en esta ocasió sense les competències d’Habitatge que sí que tenia unides en un mateix departament la seua antecessora, María José Salvador, hui vicepresidenta de les Corts.

Puig ha incorporat al Consell al qual fins ara era el seu cap de gabinet, Arcadi España, que estarà al capdavant Conselleria d’Obres Públiques i Mobilitat. És llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de València i va ser assessor parlamentari del Ministre de Treball i Assumptes Socials, director del Gabinet del secretari d’Estat d’Assumptes Constitucionals i Parlamentaris (Ministeri de Presidència) abans de treballar com a director de Gabinet del secretari general del PSPV-PSOE, i en l’actualitat és director del Gabinet del President de la Generalitat.

Entre les incorporacions que han recolzat estos partits està la de Mireia Mollà (Compromís) com a nova consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i transició Ecològica –departament que en l’anterior legislatura va estar en mans d’Elena Cebrián i en el qual ara se substitueix la denominació de canvi climàtic per emergència climàtic-

Mollà, militant d’Iniciativa, va ser elegida diputada en Corts per Compromís en 2007 i ha romàs com a parlamentària fins a este mateix any, exercint el càrrec de portaveu adjunt del grup. En les eleccions del passat mes de maig es va presentar com a candidata a l’Alcaldia d’Elx, aconseguint dos regidors i situant-se com quarta força després de PSPV, PP i Ciutadans.

Carolina Pascual
Destaca el fitxatge de la il·licitana Carolina Pascual per a la nova Conselleria d’Innovació, Investigació, Universitats, Ciència i Societat Digital separada ara d’Educació que fins ara era Degana del Col·legi Oficial d’Enginyers de Telecomunicacions. Esta enginyera de Telecomunicació per la Universitat Politècnica de València (UPV), professora titular d’universitat va ser triada degana en 2018.

Per part de Unides Podem, entren al Consell, com era previsible, el que fora el seu candidat a la Generalitat Rubén Martínez Dalmau (Podem) en la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica; i Rosa Pérez (coordinadora general d’EUPV i exvicepresidenta de la Diputació de València) en la Conselleria de de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, ‘heretant’ bona part de les funcions que anteriorment tenia Manuel Alcaraz (Compromís).

A tots ells els correspon posar en marxa en Govern del Botànic II, forjat després de setmanes d’intensa negociació i el document programàtic de la qual reuneix un total de 132 mesures repartides en sis eixos: Transició ecològica i lluita contra l’emergència climàtica; Feminisme, diversitat i igualtat de tracte; Serveis Públics per a continuar rescatant i cuidant de les persones; Ocupació, model productiu i innovació; Qualitat democràtica i bon govern; i Fiscalitat progressiva, finançament just i interessos valencians.

Últimas noticias

Contenido relacionado