```
martes, 30 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Foment licita les àrees de servei de les autopistes que alcen el peatge per 256 milions

En els trams Tarragona-València i València-Alacant, que reverteixen a l'Estat l'1 de gener de 2020.

El Ministeri de Foment ha tret a concurs la gestió de les dotze àrees de servei que sumen les autopistes AP-4 Sevilla-Cadis i AP-7 Tarragona-València-Alacant, les dues vies que a la fi d’any alçaran el peatge, per a un període de cinc anys i un import total de 256 milions d’euros.

Amb la licitació de l’explotació d’estos punts de descans i restauració, Foment fa un pas més davant la conclusió el pròxim 31 de desembre del contracte de concessió de les autopistes que actualment té Abertis, la seua reversió a l’Estat i la consegüent supressió del seu peatge.

En concret, Foment trau a concurs les tres àrees de servei amb què compta l’autopista AP-4, dues situades a Sevilla i una altra a Cadis.

L’import de cadascun dels tres contractes, equivalent a la xifra de negoci que s’espera que generen les instal·lacions durant els cinc anys, oscil·la entre els 9,36 milions i els 18,69 milions d’euros.

En el cas dels trams de l’AP-7 entre Tarragona i València, i entre esta ciutat i Alacant, es liciten un total nou àrees de serveis repartides entre estes tres províncies i la de Castelló.

L’import dels contractes varia entre els 14,98 milions d’euros i els 25,22 milions d’euros, segons va informar el Ministeri de Foment.

El Departament que dirigeix en funcions José Luis Ábalos té també en licitació els contractes de manteniment de les dues autopistes, que sumen un import de 153 milions d’euros.

NEGOCIACIÓ DE L’ERE
En paral·lel, Abertis, a través de la seua filial Aumar, ha iniciat aquest dijous la negociació amb els sindicats sobre l’expedient de regulació d’ocupació (ERE) presentat per a 140 treballadors d’aquestes dues autopistes.

Este ajust equival a quasi la meitat (el 46%) del total de 300 empleats que sumen les dues vies i se centra en els empleats vinculats a les labors de cobrament de peatge, atés que està previst que aquells relacionats amb el manteniment de la infraestructura se subroguen en el contracte de conservació que ferm Foment.

En concret, en l’AP-4 l’ajust afectarà 25 empleats, el 45,5% del total de 55 treballadors amb què compta l’autopista, de 93,8 quilòmetres de longitud.

En el cas de l’AP-7 entre Tarragona i Alacant, l’ERE inclou a 115 treballadors, el 47% del total de 245 empleats de la via, de 373 quilòmetres de longitud sumant els seus dos trams.

Últimas noticias

Contenido relacionado