martes, 17 septiembre 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Gran Fele ensenya en el Centre del Carme les tècniques acrobàtiques del circ

Gran Fele comptarà amb un carrusel, un gabinet de les curiositats, un Pulgarcirco i una barraca dels fenòmens on els assistents podran gaudir d'esta disciplina al mateix temps que aprendre els seus secrets.

El Centre del Carme acull a partir de matí i fins al dia 25 de febrer l’escola i l’exposició de circ de la companyia “Gran Fele“, amb la qual els assistents podran descobrir els secrets del cinqué art al mateix temps que aprendre les seues tècniques acrobàtiques, equilibristes i de malabars.

La màgia del circ entra per primera vegada en un centre d’art valencià amb una mostra que estarà oberta al públic durant tota la setmana. A més, els qui desitgen conéixer les tècniques circenses, podran assistir a les sessions pràctiques d’esta “Escola de Circ” els divendres i dissabtes de 18,00 a 20.00 hores i els diumenges d’11,30 a 13.30 hores.

L’entrada als tallers serà gratuïta fins a completar l’aforament, i estos seran impartits en la Sala Ferreres-Goerlich del centre museístic per professionals de les escoles de circ de Cuba i Argentina: Dayné (La reina dels Guanajos), Víctor Lafita (L’Huracà de Baracoa) i Anabel (La Sirena d’Atlantis).

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont, acompanyat pel director de la companyia Gran Fele, Rafael Pla, han sigut els encarregats de presentar esta iniciativa juntament amb els artistes participants, que és fruit d’un acord de col·laboració entre el Consorci i la companyia valenciana.

Este circ “Gran Fele” comptarà amb un carrusel, un gabinet de les curiositats, un Pulgarcirco i una barraca dels fenòmens on els assistents podran gaudir d’esta disciplina al mateix temps que aprendre els seus secrets.

Pérez Pont ha explicat que el propòsit del Consorci és “donar visibilitat a la creació contemporània en les seues diferents manifestacions i amb açò fer valdre el treball d’artistes de molt diverses disciplines, especialment d’aquelles que no han tingut tradicionalment un lloc en els centres d’art”.

“La companyia Gran Fele ens ha donat l’oportunitat de mostrar el seu treball i de fer-ho des d’un punt de vista educatiu a més de lúdic”, ha agregat.

Per la seua banda, Rafael Pla ha reivindicat “el valor cultural del circ”, que és una “disciplina important que està molt oblidada”, per la qual cosa ha assenyalat que “qualsevol iniciativa que visibilitze el circ és positiva”, perquè segons ha lamentat “avui dia és molt difícil aconseguir-ho”.

Ha fet valdre la capacitat “divulgativa” d’esta Escola de Circ, amb la qual els assistents a més de divertir-se amb el cinqué art podran descobrir la seua rebotiga.

D’igual manera, ha destacat la manera de treballar de la companyia del “Gran Fele“, que fusiona el circ tradicional amb el contemporani, alguna cosa que es reflecteix en esta exposició, dirigida a tot tipus de públic, ja que segons Pla, “el circ és internacional: el que més ens agrada és acostar-nos a totes les cultures possibles”.

A més dels tallers, l’Escola de Circ oferirà diferents espectacles al llarg del mes, doncs per als dos primers caps de setmana, s’ha programat l’espectacle “Rage a mà”, de Víctor i Dayné, i la Parodia Pallassos Pla, Pla i Cia. (2,3 i 4 de febrer), i l’espectacle de penjador de Víctor i Dayné i Ventriloquia, a càrrec del Gran Fele, (9,10 i 11 de febrer).

Últimas noticias

Contenido relacionado