La Diputació de Castelló reprén amb la seua col·laboració amb les Jornades Gastronòmiques de l’Olla Sogorbina que comencen aquest cap de setmana en la capital de l’Alt Palància el seu suport a aquest tipus d’esdeveniments com a dinamitzadors de l’activitat turística dels pobles de la província. Concretament són nou restaurants de la localitat els que participen en aquesta iniciativa que es mantindrà des de matí, dia 9 de gener, fins al pròxim dia 31.
El vicepresident provincial de Turisme, Andrés Martínez, ha explicat que “la gastronomia s’està posicionant com un dels atractius més en alça del nostre territori, al costat d’uns altres com pot ser el capital patrimonial o la naturalesa. Des de la Diputació el que fem és recolzar aquestes iniciatives dels ajuntaments i els restauradors, d’una banda, en el cas de jornades locals com aquesta. I també, d’altra banda, impulsar jornades que impliquen la participació de més municipis d’una mateixa zona, amb la coordinació d’esforços compartits de diversos ajuntaments i empresariat turístic”.
En aqueix sentit, precisament la setmana vinent es presentaran les cinquenes jornades gastronòmiques de la tòfona, una iniciativa consolidada que atrau milers de visitants als municipis d’Albocàsser, Ares del Maestrat, Benassal, Culla, Catí i la Serratella. En aquest cas es desenvoluparan del 15 de gener al 13 de març, concentrant el seu punt àlgid el cap de setmana del 13 i 14 de febrer amb la Fira de la Tòfona que enguany se celebrarà a Culla.
Martínez ha concretat que “en aquest cas, utilitzem la tòfona com a element aglutinador d’una oferta turística de gran atractiu, aquest ha sigut el repte amb el qual hem treballat durant tots aquests anys i que ara veiem consolidar-se. Per al Govern Provincial que lidera Javier Moliner l’aposta pels productes autòctons com a elements dinamitzadors de l’activitat turística de l’interior és una de les actuacions més importants del turisme de l’interior, que contribueix notablement a desestacionalitzar l’activitat durant aquests mesos d’hivern”.
Especialment importants en ‘temporada baixa’
La Diputació de Castelló contempla l’organització de jornades gastronòmiques com a recurs dinamitzador de l’activitat turística especialment en els mesos tradicionalment considerats com a ‘temporada baixa’ en el sector turístic i que coincideixen a més amb el moment de cultiu o producció d’algun producte tradicional del municipi que actua com a element aglutinador d’aqueixa oferta turística.
Durant tot l’any, al marge de les set jornades coordinades i impulsades per la Diputació amb la participació d’una cinquantena de municipis, el Govern Provincial col·labora amb la celebració d’una vintena d’aquestes jornades que sorgeixen dels mateixos municipis, com és el cas de l’exemple de Sogorb, el primer de 2016.