```
martes, 30 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Regidoria de Cultura i la Seu Universitària de Villena presenta el cicle de conferències ‘Mirades de realitat’

Les migracions forçoses i l'homofòbia, seran els temes centrals del cicle 'Mirades de realitat'. Les conferències es faran durant els mesos de gener a abril, a la sala d'actes de la Casa de la Cultura Villena, a les 20.00 hores i amb entrada lliure.

Demà dijous 18 de gener començarà la segona edició de “Mirades de realitat”, un cicle multidisciplinari format per quatre conferències que tenen com a temes centrals les migracions forçoses i l’homofòbia. El cicle té com a objectiu mostrar alguns problemes que pateix la societat actual, a través dels testimonis dels qui els pateixen directament o els qui n’estudien les causes.

Les conferències, organitzades per Regidoria de Cultura i la Seu Universitària de Villena, amb la col·laboració de la Biblioteca Miguel Hernández, tindran lloc el segon dijous de cada mes, a la sala d’actes de la Casa de la Cultura de la localitat, a les 20.00 hores i amb entrada lliure, fins al pròxim mes d’abril.

María Ángeles Alonso, coordinadora acadèmica de la Seu Universitària de Villena, ha destacat la importància d’aquesta iniciativa on es focalitzen dues realitats actuals que necessiten d’una atenció especial. “En aquesta segona edició tornem a incidir en el tema dels refugiats, ja que és una problema que no es pot oblidar i, a més, afegim una altra realitat al nostre cicle com és l’homofòbia, en aquest cas, en l’àmbit de la literatura. Amb aquest espai pretenem donar visibilitat al que ha de viure dia rere dia una gran part de la nostra societat”.

El cicle començarà demà dijous 18 amb la conferència “Refugiados útiles, refugiados inútiles” a càrrec de Nazanim Armanian, professora universitària, escriptora, politòloga i experta en l’Orient Mitjà nascuda a l’Iran i exiliada a Espanya des del 1983. Ha patit en les seues pròpies carns el drama de ser refugiat i fa anys que denuncia la situació de les dones en el món àrab i musulmà.

El 15 de febrer arribarà el torn de l’homofòbia amb la conferència “Inicio y retorno de la literatura LGTB en España”, per Luis Antonio de Villena, una de les figures més representatives de la literatura actual, que tracta l’homosexualitat, tant en la seua obra poètica com en la narrativa. El poeta, assagista i crític literari és també un ferm defensor dels drets de les persones homosexuals.

Ja en el mes de març, el dia 15, Susana Hidalgo oferirà una conferència sobre migració infantil titulada “Infancia y migraciones. El drama de los niños refugiados”. Es tracta d’una reconeguda periodista, especialitzada en temes socials, i responsable de comunicació de l’ONG “Save the children”.

Per a acabar, el 19 d’abril, es tornarà al tema de l’homofòbia, amb la conferència “Una introducción al movimiento LGTB en España”, per part de Mili Hernández. Ella és la propietària de la primera llibreria especialitzada en literatura LGTB que es va obrir a Espanya (l’any 1993), fet que li va fer patir amenaces i, fins i tot, denúncies.

La Biblioteca Miguel Hernández prepara unes guies de lectura amb publicacions que fan referència a cadascun d’aquests temes, per als qui vulguen aprofundir-hi més.

Últimas noticias

Contenido relacionado