domingo, 21 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Diputació publica 16 llibres en un any com a part de la seua labor de promoció cultural dels pobles de la província

La Diputació de Castelló ha optimitzat els seus recursos per la promoció i difusió cultural de la província a través de la publicació durant l’últim any d’un total de 16 llibres sobre els usos i tradicions dels pobles de Castelló. Així, el Govern Provincial ha consolidat el seu treball per preservar el coneixement de la història local dels municipis en obres que realitzen autors de la zona, moltes vegades en col·laboració amb la UJI, al mateix temps que difon els atractius patrimonials i culturals de la província, estudis realitzats per autors castellonencs o fins i tot publicacions de col·lectius socials i associacions, sempre tenint en compte el criteri d’interès provincial.

El diputat de Cultura, Vicent Sales, ha posat en valor aquesta labor per “donar a conèixer continguts i singularitats de la nostra terra que sense l’ajuda institucional seria molt complicat que fructificaren en una obra editorial, doncs manquen de benefici comercial. Són llibres que preserven el coneixement col·lectiu de la trajectòria d’un poble i el conjunt dels 16 llibres publicats en l’últim any sobre la cultura d’un total de 18 municipis posen de manifest la intensa labor d’aquesta casa per difondre la nostra cultura i que es tradueix ja en més de 100 obres publicades durant els últims quatre anys”.

El fons editorial reuneix, també, publicacions alienes a la Diputació, que han sigut editades per particulars, institucions o Ajuntaments de la província, sempre referides o relacionades amb les comarques o els autors castellonencs, i que reben així una ajuda per a l’edició. És a través de la compra d’exemplars com es materialitza l’ajuda a edicions autòctones i d’interès provincial.

El fons editorial, accessible online per al ciutadà
Tots els volums publicats per la Diputació des de l’inici de l’engegada del Servei de Publicacions en 1984 han anat formant un ampli Catàleg de Publicacions que integren el Fondo editorial de la Diputació. Aquest catàleg es pot consultar actualitzat en la WEB del Servei de Publicacions (www.dipcas.es/dip_publicaciones/). En el fons editorial, el lector troba també tots aquells llibres que fruit de diferents convenis de coedició s’han anat establint amb alguns ajuntaments de la província de Castelló i altres institucions com són, per exemple, els Ajuntaments de Nules o el de Vila-real, la Universitat Jaume I o el Consell Escolar Valencià.

El fons editorial reuneix, també, publicacions alienes a la Diputació, que han sigut editades per particulars, institucions o ajuntaments de la província, sempre referides o relacionades amb les comarques o els autors castellonencs, i que reben així una ajuda per a l’edició. És a través de la compra d’exemplars com es materialitza l’ajuda a edicions autòctones i d’interès provincial.

Últimas noticias

Contenido relacionado