viernes, 19 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Vinaròs crea una ruta per a posar en valor les pastes dels forns tradicionals

 

La Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Vinaròs ha presentat avui a l’estand de la Comunitat Valenciana a FITUR la iniciativa “Vinaròs al Forn” que consisteix en la creació d’una ruta en què participen sis forns tradicionals de la localitat. El regidor de Turisme, Doménec Fontanet, explicava que “l’objectiu fonamental d’aquesta iniciativa és donar a conèixer la qualitat i diversitat dels productes que els forns tradicionals elaboren a Vinaròs i que es convertisquen en un reclam turístic gastronòmic més de la nostra localitat“.

Les especialitats que poden consumir-se són: coca de sal (Casa Alqueza), l’estirat (Forn Cano), Bastonet Salat (Forn Farga), pastisset de tomata i tonyina (Forn Neus), coc de tomata (Forn Sant Agustí) i pastisset d’espinacs (Forn El Xusquet).

A través d’un fullet, que ja es pot adquirir a la Tourist Info a un preu de 6 €, s’explica quina especialitat ofereix cadascun dels 6 participants i s’inclou un val per consumició, que s’ha de lliurar a l’establiment. En el fullet, s’inclou també una petita ressenya de la història de cada forn i s’expliquen les seues especialitats. Un altre díptic que es lliurarà de forma gratuïta situa en un plànol de la localitat on està situat cada establiment.

L’edil destacava que “aquest sistema de consumicions, permetrà que, de forma molt econòmica i sense límit de temps, visitants i veïns puguen provar els sis productes estrella que ens ofereixen“. “productes es caracteritzen per l’ús d’ingredients naturals i típics de la zona del Maestrat“. El regidor destacava el dinamisme del sector empresarial de la localitat i la qualitat dels seus productes, en aquest cas del Gremi de Forners, i indicava que “els productes que els turistes podran tastar es caracteritzen per l’ús d’ingredients naturals i típics de la zona del Maestrat” . El projecte “Vinaròs al Forn” és la plasmació d’un conveni de durada anual signat entre el consistori de Vinaròs i el Gremi de Forners de Vinaròs.

Amb iniciatives com aquesta, Turisme Vinaròs segueix donant rellevància als recursos gastronòmics de la localitat i incorpora un nou focus d’atenció dins l’àmbit turístic mitjançant la marca Saborea Vinaròs i Saborea España.

Últimas noticias

Contenido relacionado