domingo, 14 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Ajuntament de Nules presenta la Festa ClemeNules, que donarà començament dilluns que ve

D’aquesta manera, tal com ha explicat Estañol, “la clemenules és el nostre producte per excel·lència i per aquest motiu volem posar-ho en valor”. Així, cada any “celebrem aquesta festa, per a la qual ens agrada comptar amb altres col·laboradors del municipi, que sempre s’impliquen en aquestes accions des del principi”.

Així, Estañol ha estructurat aquesta novena ‘Mostra Gastronòmica’ en tres fases. La primera d’elles tindrà lloc des d’aquest dilluns, 25 de gener, i que coincideix amb el ‘Dia de l’Arbre de la Comunitat Valenciana’. És per açò que totes les activitats des del dilluns fins al dijous estaran destinades als més xicotets i xicotetes de la localitat, “amb una sèrie d’activitats amb les quals cerquem sensibilitzar en el nostre producte més autèntic als xiquets i xiquetes de les nostres escoles, abastant tot el ventall de l’educació Primària”.

D’aquesta manera, tal com recorda Estañol, “les activitats programades per a aquesta iniciativa que ja va per la seua novena edició, comencen aquest dilluns amb els desdejunis saludables per als alumnes de 1º i 2º de primària, en tots els col·legis de la localitat”.

Una altra de les activitats més destacables organitzades per als escolars de la localitat és la semifinal del Concurs Infantil de Rebosteria, que tindrà lloc aquest dimarts a la vesprada, dins de l’horari lectiu. En aquest cas, participaran quasi 400 escolars de 3º i 4º de primària en aquesta competició, en la qual es decidiran els millors cuiners de cada col·legi i de cada curs. La fase final tindrà lloc el dimecres, “en aquest cas a les 18 hores”, segons apunta el regidor, i “amb un titule molt atractiu: Final Master ClemeNules JR, que a més acollirà amb un concursant de la primera edició de MasterChef”.

El dissabte donarà començament la segona fase d’aquesta setmana, amb l’IX ‘Gran Concurs de Rebostería Clemenules’, amb la participació de moltes escoles d’hostaleria d’Espanya. Fins a ací arribaran les deu peces gastronòmiques més destacades “i es decidiran els tres finalistes, que rebran els premis en l’acte de ‘exaltació del llaurador’, el diumenge a les 11.30 en el Teatre Alcázar, i que serà la tercera fase d’aquesta setmana tan completa”.

El Dia de l’Arbre

Una altra de les activitats destacables d’aquests dies serà la celebració del Dia de l’Arbre, que oficialment és el 31 de gener, “per a la qual hem unit sinergies les regidories d’Agricultura i de Medi ambient”, en paraules de Rubio, “fent que coincidira aquesta celebració dins de la mateixa setmana de la clemenules”. Una festivitat que, fins ara, “se celebrava en una altra data pel fet de coincidir ambdues activitats, però que en aquesta ocasió hem optat per retre homenatge a la nostra clemenules, i que fóra la protagonista d’aquest dia”. Per a açò, s’ha organitzat una jornada completa aquest pròxim dilluns, 25 de gener, en la qual hi haurà xarrades teòriques i plantació de 50 exemplars d’arbres d’aquesta varietat, “amb el que volem incentivar la vinculació dels nostres xicotets i xicotetes amb el producte estavella de la nostra terra”.

La plantació d’aquests arbres tindrà lloc, per part dels alumnes de 5º i 6º de Primària, en una zona de propietat municipal, vinculada a l’IES Gilabert de Centelles, i que és emprada habitualment com a zona de pràctiques per als alumnes del grau d’Agricultura.

“Destaquem que és un acte obert per a tots els que vulguen participar i acostar-se a gaudir-ho, ja que el que volem és que la gent torne a recuperar l’amor per aquesta terra, i que veja el medi ambient com una de les grans virtuts de la zona”, tal com ha manifestat Rubio.

Associacions vinculades

Dins de les associacions vinculades a aquesta iniciativa, es troba l’Associació de Mestresses de casa de Nules, que es troba col·laborant “des de fa ja nou anys”, tal com ha recordat Encarna Coronat, qui ha remarcat que la seua col·laboració preparant tots els productes d’aquests dies és “desinteressada, ja que el que cerquem és que tots els veïns i veïnes s’involucren en la taronja”.

Per la seua banda, Pascual Pla ha recordat que “ens dediquem a servir la matèria primera perquè les mestresses de casa puguen fer ús d’un producte tan bé com a est”. A més, “les diferents cooperatives estem al costat de l’Ajuntament per a col·laborar i així aconseguir entre tots que aquesta festa siga cada vegada més gran i més bonica”.

Les associacions col·laboradores d’aquesta Festa ClemeNules 2016 són la Asociació d’Estimes de Casa de Nules, centres educatius de Nules, Unió de Mútuas, Escola d’Hostaleria i Turisme de Castelló, Ashonul, Cipla, Llomabrt Export SL, Nulexport, Sonex 1, i Sonex 5.

Últimas noticias

Contenido relacionado