Descentralitzant i compartint, la proposta cultural i educativa encetà el seu camí, el diumenge 19, al Palau de Les Arts de València amb la presidència de l’acte per part del President de les Corts Valencianes, Enric Morera i de l’Ambaixador de l’Índia D.B. Venkatesh Varma. Representants del món de la política, la cultura i l’educació ompliren l’Auditori del Palau juntament amb els convidats internacionals i centenars de xiquets, xiquetes i joves vinguts des de Dènia a Castelló, des de L’Orxa a Benicarló. Una espectacular vetlada amb quasi 1600 participants i que va deixar fora a molta gent interessada en l’esdeveniment. La MICE havia calat a fons en la comunitat educativa i per tant en la societat valenciana. Com va dir el President de les Corts “un esdeveniment fet des de les nostres arrels, des de la nostra identitat per a estar presents al món sencer”. Un esdeveniment amb presència a la ciutat.
Durant tota la setmana, estudiants d’Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat ompliren de gom a gom les sales de València, L’Eliana, Benetússer, Pedreguer, Sueca, Benifaió, Sagunt i Bonrepòs i Mirambell. Curts professionals i multiculturals arribats de més de 45 països i amb contingut educatiu, en valors i foment de la tolerància es projectaren juntament amb aquells fets per l’alumnat de totes les comarques valencianes com a exercici d’aula tant a nivell educació formal com no formal. En pantalla gran, com correspon al seté art . La celebració de l’audiovisual educatiu i la posada en valor de les seues virtuts pedagògiques i critiques ja estava totalment en marxa .
A més, el dies grans de cada localitat portaren la presència de l’Ambaixadora de l’Unicef a Itàlia l’actriu Maria Rosaria Omaggio, coneguda a València pel seu paper a “El virgo de Visanteta” o del prolífic director català Ventura Pons del qual es va projectar la polèmica “El virus de la por”. Homenatjada a Sagunt l’Omaggio i a L’Eliana Ventura Pons, també passaren per Sueca i Benifaió, on la italiana ballà amb els cabuts de la localitat de la Ribera. Pedreguer amb correfocs, Bonrepòs i Mirambell amb una espectacular rebuda al comité MICE per part de la seua banda de música o amb delicats balls del Grup de Danses Hawara a Benetússer el cinema i l’educació pregueren les carreteres valencianes.
“Ottaal” o” El Camí de Pappú” pel.lícules índies, la francesa “La Classe” de Laurent Cantet, l’alemanya de títol impronunciable “Fiddlesticks” o la polonesa “Walesa” es projectaren a les seus MICE i el dimecres al Centre Cultural Octubre.
Mentre, el Teatre el Musical de València, a més, obria les portes a les vesprades a un concert de la Sociedad Unión Musical de Pescadores, la banda del casinet de tota la vida del Cabanyal, la presentació del curtmetratge accessible XMILE o el concert fusió de música clàssica, indi i flamenc d’En Clave de Clot. I és que , a més a més, la MICE descentralitzava també a la Ciutat de València traslladant la majoria de les activitats al Cabanyal-Canyemelar com a mida de suport als canvis i la millora que a poc a poc es van instal.lant als Poblats Marítims.
Tallers patrocinats per Culturarts-Ivac i també a la seua seu per l’IVAM van fer les delícies tot educant els milers de xiquets i xiquets. Croma, animació amb plastilina, trucs cinematogràfics, casting i fins a nou tallers més van estar oberts als estudiants.
Mice Inclusiva, Mice hospitalària i tantes altres activitats han fet d’aquest esdeveniment una magnífica oportunitat d’intercanvi d’experiències i coneixements durant huit dies.
Tancà la MICE una perfecta gal·la de cloenda L’Eliana coordinada pel seu Ajuntament i que posà punt final a la gran festa de l’audiovisual educatiu mundial. Els premiats? Quasi que el millor premi ha estat la immensa participació a l’esdeveniment.