07:10 - martes, 3 octubre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

770 civils han jurat en la Jura de Bandera de Personal Civil de Vila-real

Vila-real ha acollit la Jura de Bandera de Personal Civil en la plaça del Llaurador, amb un total de 770 civils, en concret 480 hòmens i 290 dones.
L’acte ha estat organitzat per la Comandància Militar de València i Castelló, i ha presidit pel Tinent General Francisco José Gan Pampols, Cap de la Caserna Terrestre d’Alta Disponibilitat, i ha comptat amb la presència del Delegat del Govern de la Comunitat Valenciana Juan Carlos Moragues, l’alcalde de Vila-real José Benlloch, així com diverses autoritats civils locals, provincials i regionals.
Moragues en la seua intervenció ha afirmat que, “avui és més necessari que mai aquest gest simbòlic. Un important gest de civisme, de responsabilitat i de solidaritat ciutadana, de compromís amb el progrés i futur d’Espanya. La bandera d’Espanya, de la nostra nació, és símbol d’unió, mai de desunió, i representa l’Estat de Dret, la democràcia”.
A més, el Delegat hi ha subrayat que, “el compromís inequívoc del Govern per a restaurar la normalitat democràtica a Catalunya: “només units som importants i només units el serem més i de la mà de la Constitució el Govern restaurarà la situació per a defensar a tots els catalans”.
L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, “est és un acte habitual, normal, que està regulat en la llei, que es realitza de forma periòdica i on les persones poden conviure amb el seu exèrcit en un dia festiu, en un dia de tranquil·litat, de llibertat i d’expressió de la seua voluntat. Per açò Vila-real ho acull, encara que en aquests moments hi haja evidentment molts sorolls i es malinterpreten les coses, amb l’únic anime de llançar missatges de llibertat, d’estat de dret i que la bandera no és de ningú, i el carrer especialment tampoc, sinó que és de tots”.

President del Partit Popular de València, Isabel Bonig, “crec que l’atzar ha volgut que de la casualitat, aquest acte coincidisca després del que va succeir ahir a Espanya i crec que és un acte important on tota la societat civil sense distinció, de tota classe, condició política, ideologia, s’està avui manifestant i venim a manifestar el nostre respecte, la nostra admiració cap a una bandera que representa una nació que és Espanya, que no pertany a ningú i una Constitució la del 78 que ha donat a aquest país”.

Tinent General Francisco José Gan, “estic molt orgullós, particularment pels 800 jurandos, que s’han compromés d’una forma inequívoca amb Espanya i d’una forma molt particular amb aquesta ciutat, que m’ha encantat, participativa i l’agradable que és la gent”.

S’ha habilitat tres banderes per a procedir a la jura dels civils: l’estendard del regiment de Cavalleria ‘Lusitanía’ número 8, de paracaigudistes; l’estendard del Regiment de Transmissions 21 i la Bandera del Regiment de Defensa NBQ.” Així mateix, ha participat l’Esquadra de Gastadores del Regiment de Terra-21 i la banda de música de la Caserna General Terrestre d’Alta Disponibilitat.

Després del jurament a la bandera, s’ha realitzat un acte d’homenatge als quals van donar la seua vida per Espanya en el qual han participat el jurant de major d’edat don Felipe Nacher Rius (de 88 anys) i la més jove donya Elena María Capella Ferrer (de 18 anys).

30

Últimas noticias

Lo más leído

Contenido relacionado