```
martes, 30 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Benaguasil demana a Sanitat “dades reals” sobre els casos de coronavirus al municipi.

Segarra: "Hem comunicat casos detectats gràcies a la col·laboració ciutadana, però ens trobem davant un flux d'informacions i ningú ens diu res sobre este tema".

El govern municipal es va reunir ahir dissabte de manera urgent per a coordinar les accions després que circularan dades no oficials adjudicats a organismes sanitaris que contradiuen les dades publicades en la web de la Generalitat Valenciana.

En la vesprada ahir, van començar a circular missatges en la població que feien referència a dades del daIBI (sistema d’informació propi del Departament de Salut) que indicaven que les taxes d’incidències acumulades de diverses localitats entre les quals es troba Benaguasil, no corresponien amb la publicada en la web http://coronavirus.san.gva.es/es/estadisticas.

Després de la reunió mantinguda per tots els regidors i regidores del govern municipal de Benaguasil es van enviar escrits dirigits a la Presidència de la Generalitat i a secretària autonòmica de Sanitat per a sol·licitar una reunió presencial o telemàtica urgent per a contrastar les informacions i conéixer de manera clara els casos de covid-19 a Benaguasil.

En l’escrit remés a la Generalitat Valenciana es fa referència als casos actuals publicats en la web en data 07/01/2021, 34 casos PCR+ i una incidència de 309,43.

Segons recull l’escrit l’Ajuntament de Benaguasil insta a la Generalitat Valenciana a informar dels casos reals o a desmentir tals informacions, ja que de no ser així es produiria una situació inaudita davant unes dades publicades que serien irreals.

En paraules de l’alcalde Ximo Segarra, “la Conselleria de Sanitat no pot actuar d’esquena als ajuntaments i portem 9 mesos reclamant ser coneixedors de les dades reals en els nostres municipis. Benaguasil ha sigut de les primeres localitats a sol·licitar esta informació, a posar-se a disposició per a ajudar i per a rebre ajuda. Hem comunicat casos detectats gràcies a la col·laboració ciutadana, però ens trobem davant un flux d’informacions i ningú ens diu res sobre este tema”.

La regidora de Sanitat Alicia Molina apunta també que, “som coneixedors de forma no oficial que el Centre de Salut de Benaguasil porta intenció de modificar la prestació d’uns certs serveis com les extraccions de sang, però esta és l’hora que no sabem res de manera oficial”.

L’Ajuntament de Benaguasil va informar ahir a través dels canals d’informació oficials de les gestions dutes a terme i diversos ajuntaments s’han posat en contacte amb la regidoria de sanitat per a sol·licitar la mateixa informació a la Generalitat Valenciana.

Últimas noticias

Contenido relacionado