```
martes, 30 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Localitzen a Perú a una jove il·licitana presumptament captada per una secta

La policia ha localitzat en una casa de la selva del Perú a una jove il·licitana, Patricia Aguilar, que va ser suposadament captada pel líder d'una presumpta secta, que ha estat detingut en l'operatiu, perquè abandonés la seva llar d'Elx i fugira a aquell país al gener de 2017.

La policia ha localitzat en una casa de la selva del Perú a una jove il·licitana, Patricia Aguilar, que va ser suposadament captada pel líder d’una presumpta secta, que ha estat detingut en l’operatiu, perquè abandonés la seva llar d’Elx i fugira a aquell país al gener de 2017.

Patricia Aguilar, major d’edat, va ser trobada ahir a la nit, sola i a la cura de diversos menors, entre ells el seu nadó d’un mes, en un habitatge situada en una zona perillosa peruana després d’un operatiu dut a terme des de la Fiscalia de Tractes d’aquell país i la tenacitat dels seus familiars per recuperar-la, segons ha informat la portaveu de la família, Noelia Bru. Tots ells es trobaven en condicions insalubres i els més petits estaven sense escolaritzar, ha indicat Bru.

A diversos quilòmetres va ser capturat el considerat líder de la presumpta secta coneguda com ‘Gnosis’, Félix Steven Manrique, qui suposadament es dedicava a captar joves a través de les xarxes socials, al costat de dues dones, una d’elles embarassada de vuit mesos, “molt primes i amb signes de violència”, segons la mateixa fonts.

Les dones es desplacen a hores d’ara des de Sant Martí de Pangoa, a la selva del Perú, fins a la capital del país, Lima, “on passaran els peritatges oportuns per comprovar el seu estat de salut, mentre que el Ministeri de la Dona es farà càrrec dels nens en estat d’abandonament “, ha explicat Bru. Ha assenyalat que encara no han mantingut contacte amb Patricia i que desconeixen si podran parlar amb ella quan arribe a Lima.

“Patricia està il·legal, de manera que esperem que la puguin expulsar del Perú, encara que ara amb el nadó no sabem què passarà. La nostra idea és que la puguem portar a Espanya”, ha declarat la portaveu de la família.

També ha explicat que el pare de Patricia, Alberto Aguilar, ja va estar a Perú al gener passat i fa un mes va tornar a viatjar allà per ajudar a la policia a buscar la seva filla, fins i tot va arribar a visitar un habitatge que la jove hauria ocupat amb anterioritat i en la qual hi havia aparents signes de violència. “Després de diverses setmanes, van haver d’actuar aviat perquè, segons sembla, el líder d’aquesta secta anava a escapar”, ha assegurat Bru.

La jove Patricia Aguilar va marxar de casa el 7 de gener de 2017, quan suposadament Fèlix Steven Manrique la va convèncer a través d’internet perquè fugís al Perú i s’unís a ell. Segons Bru, aquest home “la va anar enamorant des que ella tenia 16 anys -aprofitant que Patricia havia patit la pèrdua d’un familiar amb el qual estava molt unitats fins als 18, quan va aconseguir que abandonés casa seva”.

Ha assegurat que el presumpte líder de la secta “li va vendre la moto que tenia una missió en el món i que trobaria la salvació. Així, a poc a poc, aquest home les conquesta fins que baixen la guàrdia i les incita a abandonar el domicili i facin qualsevol cosa per ell”, segons Bru.

Fa mesos, i després de ser localitzada a Perú, la jove va difondre diversos vídeos en què deixava clar que no hi era en contra de la seva voluntat, tot i que, des del principi, la seva família va sostenir que la seva estada en aquell país sud-americà no era voluntària i ha lluitat des de llavors per recuperar-la.

Últimas noticias

Contenido relacionado