```
martes, 30 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Ajuntament de Xixona condecora al cantaor Luis Rico i a les associacions AEX i AFA

El consistori lliura les insígnies d'or de la ciutat amb motiu del dia de la Comunitat Valenciana, uns guardons que distingeixen cada any a personalitats que han destacat en la promoció i desenvolupament de la localitat.

L’associació AFA Xixona i Comarca, el cantaor Luis Rico i l’Associació d’Empresaris, Comerciants i Professionals de Xixona (AEX)han vist reconeguda la seua important labor a nivell social i cultural amb la insígnia d’or de l’Ajuntament de Xixona. L’alcaldessa de la localitat, Isabel López, ha sigut l’encarregada de lliurar aquestes condecoracions dins dels actes commemoratius del Nou d’Octubre.

Des de la seua fundació l’any 2010, AFA Xixona s’ha convertit en una entitat de referència en la millora de la qualitat de vida de les persones afectades per la malaltia d’alzheimer. Entre els seus diferents programes i serveis són d’especial importància la unitat de respir engegada en 2011, l’assistència psicològica per a cuidadors o l’assessorament legal als familiars. Destaca també per l’organització anual de la Setmana de l’Alzheimer, en la qual a través de diverses xarrades s’ofereix informació sobre aquesta malaltia a la població en general. L’actual presidenta és María Remedios Ramos i anteriorment ho va anar María Teresa Galiana, també fundadora de l’entitat.

Una altra de les entitats premiades amb la insígnia d’or és l’Associació d’Empresaris, Comerciants i Professionals de Xixona (AEX). El consistori reconeix amb aquest guardó la promoció i suport al comerç del municipi que realitza aquesta organització nascuda en 1990, i que explica en l’actualitat amb més de 130 associats entre empreses i professionals autònoms. Entre els seus principals assoliments destaca la creació de la Fira de Nadal en 2009 en col·laboració amb l’Ajuntament de Xixona, i de la ruta de tapes Tapeando amb Torró per Xixona, un esdeveniment que congrega cada any a un major nombre de visitants. La AEX també organitza la Nit de Sant Joan i realitza campanyes periòdiques de promoció del comerç local. El seu actual president és Pascual Sanchis, que ha tingut com a antecessors a Ruperto García, Luis Miquel, Eduardo Barrachina, Fernando Mora i Ismael Miralles.

L’Ajuntament de Xixona manté un conveni de col·laboració anual amb ambdues associacions per a afavorir el desenvolupament de la seua labor i poder organitzar activitats conjuntes.

La cultura també ha tingut el protagonisme que mereix en aquests premis. Luis Rico “el cantaor”, cantant de música popular, ha rebut la insígnia d’or en reconeixement a la seua àmplia trajectòria. Nascut a Alcoi en 1943, encara que resident des dels cinc anys a Xixona, pertany des de fa més de sis dècades al grup de cors i danses de la localitat, actualment Grup de Danses de Xixona. També ha sigut actor en els grups de teatre Els Dolços de Xixona i Talibuj Teatre i des que es va jubilar ha participat de manera voluntària en activitats locals quasi sempre relacionades amb la cultura i l’educació, per a transmetre als joves i majors la seua experiència i coneixement.

Amb aquestes distincions l’Ajuntament de Xixona reconeix en una data tan assenyalada com el Nou d’Octubre a tots aquells veïns o entitats que des del seu àmbit professional, social o personal han contribuït a enfortir la societat xixonenca i a la promoció de la localitat.

Últimas noticias

Contenido relacionado