El professorat interí que treballava a juliol de 2015 han pogut optar a vacants oferides a juliol de 2018

L'1 d'agost s'han adjudicat 4.222 places per a mestres d'Infantil i Primària, 893 més que a 2015

538
Professors

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha analitzat les dades d’adjudicacions de places vacants per al pròxim curs.

Segons el secretari autonòmic d’Educació i Investigació, Miquel Soler, els docents interins d’Infantil i Primària amb vacant en cursos passats han tingut l’oportunitat d’optar a vacants que els permeten treballar el pròxim curs i ha afegit: De 2015 fins a 2018 han anat en augment el nombre de vacants que hem cobert mitjançant la borsa d’interins tant d’escoles com d’instituts i, específicament de docents interins a les escoles, les xifres constaten clarament que ningú ha quedat exclòs de l’opció de treballar, ja que hi havia suficients places oferides per a demanar.

En este sentit, l’1 d’agost s’han adjudicat 4.222 places específicament per a mestres d’Infantil i Primària, 893 més que a 2015. Quan finalitze el procés d’adjudicació de places d’inici de curs s’hauran adjudicat més de 4.700 vacants, unes 1.400 més que a 2015. Aquest resultat final es dóna pel fet que a setembre tornen a produir-se un mig miler d’adjudicació de vacants per jubilacions i necessitats d’augment de places habilitades.

Enguany hi ha més de 1.000 persones interines que ocupen llocs en la llista de borsa posteriors al número 2.000 que han obtingut vacant, ja que les persones que estaven per davant no han optat a estes places. Entre les persones que han obtingut lloc hi ha inclús casos que estaven en la borsa sense cap servei previ i que han tingut l’oportunitat d’agafar una vacant perquè els milers d’interins que estaven per davant no han volgut agafar-les.

Cal recordar que 2018 ha estat l’any que més vacants s’han oferit a juliol, concretament 14.281 places en escoles i instituts per al curs 2018-2019, sense tindre en compte les que també s’oferiran a començament de curs per a cobrir vacants que es generaran en un segon procés d’adjudicacions a principis de setembre.

Oposicions 2018
Des d’Educació es duu mesos explicant que els índexs d’èxit de les persones interines que es presenten a oposicions és molt alt, ja que solen aconseguir entre el 70 % i el 80 % de les places oferides pel fet que tenen molts punts d’experiència. Els resultats d’enguany ho corroboren: el 77% de les 3.000 places a docents funcionaris de carrera convocades les han guanyades persones que fins ara eren docents interins.

A més, cal assenyalar que a diferència d’altres comunitats autònomes, on no s’han adjudicat totes les places oferides en oposició, al territori valencià les places s’han cobert al 100 % per l’alt índex de persones que les han superades.