```
martes, 30 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La marató de València va batre tots els seus rècords

La marató de València Trinidad Alfonso EDP va batre els seus rècords en categoria masculina i femenina en l'edició d'enguany, en la qual també va superar la seua major xifra de participants i va concloure amb el somni de poder batre el rècord del món masculí en 20020 i el femení en 2021.

La marató de València Trinidad Alfonso EDP va batre els seus rècords en categoria masculina i femenina en l’edició d’enguany, en la qual també va superar la seua major xifra de participants i va concloure amb el somni de poder batre el rècord del món masculí en 20020 i el femení en 2021.

L’etíop Leul Gebreselassie es va imposar amb un registre de 2:04:30 i la seua compatriota Ashete Dido va guanyar amb 2:21:13 en la carrera femenina.

El guanyador va batre el rècord de la prova valenciana establit fa un any amb un temps de 2:05:15 i després d’ell, van arribar a la meta Elhassan El Abbasi (Baréin), amb un temps de 2:04:44 i en tercer lloc el kenyà Matthew Kisorio (2:04:52).

Els tres van estar per sota del rècord de la carrera valenciana i amb la marca del guanyador, el de València es converteix en la novena marató més ràpid del món, després de ser el dècim tercer fins a enguany.

En xiques, Dido va superar el millor registre de la carrera valenciana, establit fa dos anys en 2:24: i després d’ella va arribar a la meta la kenyana Brega Cheromei, que va encapçalar la carrera durant molts quilòmetres, i que va creuar la meta amb un temps de 2.22.12.

El tercer lloc va ser per a la també etíop Tinbit Weldegebril amb un temps de 2:23:37.
A més, la marató valenciana tractarà de batre en l’edició de 2020 el rècord del món en categoria masculina i en la de 2021 el de categoria femenina, segons va afirmar Juan Roig, president de la Fundació Trinidad Alfonso, principal patrocinador de la prova.

En declaracions als mitjans a la conclusió de la carrera, Rig va fer l’anunci de la intenció dels organitzadors de la carrera tant en valencià com en castellà i en anglès. “S’ha demostrat que en la perifèria som capaces de fer coses importants” va afirmar Roig, qui va destacar que València ha aconseguit “un gran èxit gràcies al treball esportiu dels organitzadors de la carrera, la SD Correcaminos, i de l’aportació econòmica de la Fundació”.

Per la seua banda, el president de Correcaminos, Paco Borao, va assenyalar que els temps dels guanyadors de la carrera d’avui (2:04:30 en categoria masculina i 2.21.13 en la femenina) ja eren una “barbaritat”. “Hem rebentat els registres, amb quasi quatre minuts en categoria femenina i quaranta segons en la masculina. D’aquesta forma venem València”, va agregar Borao.

El guanyador, Leul Gebreselassie, va afirmar després d’arribar a la meta que se sentia molt feliç pel triomf i agraït a l’organització pel desenvolupament de la carrera.

Gebreselassie, que va estar durant tota la prova en el grup de cap i que es va distanciar cap a avant en els últims cinc quilòmetres, va destacar que havia gaudit al llarg de la prova. “Competir en una ciutat com València m’agrada perquè el recorregut és molt bo per als corredors”, va concloure el guanyador de la marató valenciana.

Puig destaca que la Marató de València és ‘la millor imatge’ que la Comunitat Valenciana pot exportar al món

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que la Marató de València és “la millor imatge” que la Comunitat Valenciana pot exportar al món, al mateix temps que ha assenyalat que, durant aquesta jornada, la ciutat s’ha convertit en “la capital del running”.

Puig ha assistit a l’eixida simultània de la Marató València Trinidad Alfonso EDP i de la 10K València Trinidad Alfonso en el pont de Monteolivete, així com al lliurament de trofeus als guanyadors de la 10K, encapçalats pel suec Jonas Leanderson, que ha aconseguit batre el rècord de la prova en 28 minuts i 41 segons.

“Els valors que van acompanyats a aquest esport són els valors que volem transmetre”, ha expressat Puig, qui ha incidit que són aquests valors de “esforç, cooperació i sacrifici positiu” els que fan “que una societat avance”.

Així mateix, el president, que ha estat acompanyat del conseller d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha destacat que més de 50.000 persones hagen arribat a la ciutat amb motiu d’aquestes carreres i ha explicat que és un objectiu que el de València se situe en el futur com un dels WorldMarathon Majors.

En aquest sentit, Puig ha assenyalat que “l’esdeveniment està creixent cada any d’una manera exponencial”, i ha agraït la bona organització de l’esdeveniment “amb constància, esforç, dedicació i persistència”, perquè es consolide com “un de les grans maratons del món”.

Últimas noticias

Contenido relacionado