```
miércoles, 1 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Adif AV licita el subministrament de travesses per a la instal·lació del tercer carril en la segona via entre València i Castelló

Les travesses s'empraran en les obres del tram Sagunt-Castelló i en les vies d'apartat del tram València-Sagunt, per import de 15,69 milions d'euros

Adif Alta Velocitat ha licitat el subministrament de travesses per a la implantació del tercer carril en la segona via del trajecte València-Castelló (74 km). L’import de licitació del contracte ascendeix a 15.694.206,99 euros (IVA inclòs).

Aquesta actuació reafirma el compromís del Ministeri de Foment amb el desenvolupament del Corredor Mediterrani com a eix prioritari en el transport ferroviari.

El tercer carril ja està en funcionament en una de les dues vies entre València i Castelló des del mes de gener passat. La implantació del tercer fil en la segona via es va iniciar amb la col·locació de les travesses en el tram València-Sagunt (29 km). A més s’han substituït les travesses en el túnel del Cabanyal i s’han implantat desviaments mixtos (que permeten el desdoblament d’una via en dues compatibilitzant els dos amples de via) en la bifurcació del port, a Alboraia i a Puçol. El contracte ara licitat preveu el subministrament de més de 109.000 travesses per al tram Sagunt-Castelló (45 km), així com per a les vies d’apartat del trajecte València-Sagunt.

El contracte, que compta amb un termini d’execució de 24 mesos, comprén el subministrament de travesses monobloc de formigó pretesat i les seues corresponents subjeccions, així com el seu transport a les zones d’apilament i càrrega. Aquestes travesses són aptes per a vies amb tercer fil i permeten la instal·lació de carrils per a la circulació tant en ample estàndard (1.435 mm) com en ample convencional (1.668 mm). El seu pes supera els 400 kg per unitat.

Últimas noticias

Contenido relacionado