```
martes, 30 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Pedro Sánchez evita parlar de finançament i model territorial en la seua investidura

Un discurs amb un clar viratge a l'esquerra evita entrar en el tema català i en el sistema de finançament.

“El que faré en els pròxims dies”, ha dit, és “sol·licitar la seua confiança, apel·lar a la seua responsabilitat, a la seua generositat, per a aconseguir que Espanya tinga Govern i no se sumeix en el bloqueig”.

Durant la intervenció de Pedro Sánchez este matí en el congrés ha estat altament enfocada al líder de Podemos, Pablo Iglesias, per a fer una crida “a tirar avant tot allò en el que coincidim”. El secretari general del PSOE també ha sigut molt dur amb els partits de dreta, als quals acusava d’haver establit un cordó sanitari entorn d’ell.

Malgrat les anomenades a la reforma de la Constitució, no hi ha hagut cap esment a cap modificació del model territorial: ni al model autonòmic, ni al sistema de finançament ni molt menys al tema de Catalunya.

L’única al·lusió sobre el seu projecte territorial ha estat en l’anomenada als partits a contribuir a una Espanya “unida i diversa”. Respecte al tema català és probable que tot el pes vaja en les rèpliques que hi haurà entre el secretari general del PSOE i els portaveus de les diferents formacions nacionalistes.

Compromís, a l’espera d’acabar la negociació
La formació nacionalista Compromís, que té un diputat en el Congrés, ha anunciat este matí la seua intenció d’abstenir-se, però estarà a l’espera de la negociació amb el PSOE, que encara no ha conclòs.


Pedro Sánchez, secretari general del PSOE i candidat a la Presidència del Govern, demanava amb estes paraules la confiança del Congrés dels Diputats en el debat d’investidura, que ha arrancat este migdia amb la intervenció de l’encara cap de l’Executiu en funcions.

Una vegada conclosa la intervenció del candidat la sessió s’ha suspés per a reprendre’s a la vesprada, a les 16.00 hores, quan començarà el debat amb els representants dels grups parlamentaris. Els diputats que designe cada grup parlamentari prendran la paraula de major a menor, excepte el grup al qual pertany el candidat a la Presidència, que el fa en últim lloc. El candidat pot respondre als portaveus un a un o de manera agrupada.

Últimas noticias

Contenido relacionado