```
martes, 30 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Més enllà de la E.Coli

L'article d'opinió de Cristina Fernández parla sobre el bacteri E.Coli, responsable de tancar platges de Benicàssim, Orpesa i Cabanes

El tancament de les platges de Benicàssim, Orpesa i Cabanes va més enllà del bacteri E.Coli. Concretament l’arrel del problema la tenim en una depuradora obsoleta i que no té capacitat per a albergar el conjunt de veïns i residents que acull la nostra ciutat a l’estiu.

Una depuradora que es troba pegada a les cases, amb les molèsties que això comporta, i que necessita una solució urgent. Corria l’any 2011, quan l’exalcalde socialista, Francesc Colomer, va anunciar l’ampliació d’esta infraestructura, reconeixent que era insuficient per a depurar les aigües fecals, però saben què passa? Doncs el que passa sempre amb el bipartidisme que ni el PSOE ni tampoc ara el PP han sigut capaços de solucionar-ho.

Estem davant l’enèsima conseqüència de la nefasta gestió del bipartidisme amb esta infraestructura. Com sempre, els uns pels altres, la casa sense agranar. I com sempre, la mala imatge per a Benicàssim, el recurs principal de la qual són les platges i la base de la seua economia, el turisme.

No siguem il·lusos, clar que es tornarà a repetir, quan es done la mateixa situació de nou, perquè el problema continuarà sent el mateix. Per això, cal ser previsors i preocupar-se del rellevant i no de temes que només generen enfrontaments estèrils a propòsit de l’educació o de l’herència rebuda. I siguem clars en qüestió de salut pública, no podem jugar-nos-la.

Últimas noticias

Contenido relacionado