```
martes, 30 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El PP de la Vall d’Uixó presentarà una querella contra l’alcaldessa per l’enderrocament de la Creu

El Partit Popular de la Vall d’Uixó presentarà una querella contra  l’alcaldessa Tania Baños per l’enderrocament il·legal de la Creu de la plaça de la Pau. Així ho ha assegurat el president local Óscar Clavell.

“Després d’analitzar l’ocorregut en aquests últims dies amb l’enderrocament de la Creu, que considerem que és il·legal; després d’analitzar que l’equip de govern ha incomplit la llei a gratcient, amb motivació religiosa, i que açò pot comportar delicte de prevaricació i incitació a l’odi, hem decidit presentar una querella contra l’alcaldessa Tania Baños”, ha continuat.
El mandatari local del Partit Popular ha assenyalat que “l’alcaldessa del PSOE ha derrocat la Creu sense esperar al recurs presentat pel Partit Popular davant el jutjat del contenciós-administratiu nombre 2 i s’ha saltat el requeriment presentat per l’Associació Advocats Cristians per la via de fet en l’Ajuntament de la Vall d’Uixó”.

“Vistes aquestes qüestions i que s’han incomplit diverses lleis, que es podria haver caigut en un delicte de prevaricació i incitació a l’odi, des del Partit Popular presentarem una querella contra Tania Baños que sumada a la d’Advocats Cristians serà la segona a la qual haurà de fer front l’alcaldessa de la Vall d’Uixó que ha comés la major barbàrie històrica i cultural de la democràcia en la nostra ciutat”.

Cal recordar que “sense haver-se aconseguit acord en el ple per a derrocar la Creu, dimecres passat 6 de juny, Tania Baños executava la demolició del símbol cristià situat en la plaça de la Pau”. L’alcaldessa “se saltava amb aquest enderrocament el consens de tots els alcaldes de la democràcia que, seguint l’acord del ple del 4 de desembre de 1979, sent alcalde el comunista Vicente Zaragoza, s’eliminava de la Creu tota la càrrega política i es va deixar el monument com un símbol d’unió i concòrdia”.

Cal assenyalar, que la societat civil s’ha mobilitzat en les últimes setmanes a través de la plataforma ‘Salvemos la Cruz’ que va registrar en l’ajuntament fa un parell de setmanes més de 13.000 signatures per a evitar l’enderrocament de la Creu.

Últimas noticias

Contenido relacionado