```
martes, 30 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Rivera “exemplifica” amb famílies el seu programa electoral

Ciudadanos "utilitza" la imatge de famílies reals sobre l'escenari per explicar el seu programa.

A ritme de garatge entraven Rivera i Muñoz en el Marina Beach Club València mentre “els gats” allí presents cantaven “Remuntada” a l’uníson. Una vegada callades les veus, prenia la paraula Muñoz, candidata de Ciutadans al Congrés, encara que per un breu període de temps. Hui l’aposta eren les famílies i per tant, quina millor manera per a demostrar-ho que deixar-les parlar en comptes d’explicar els plans polítics? I és que Rivera, amant de l’attrezzo, no ha pogut evitar emportar-se complements, i si ahir li véiem mostrar pedres en el debat, hui ha lluït xiquets –moníssims tots, això sí- en un acte per a les famílies on tindrien la veu cantant. “Sé com us sentiu, el que és buscar el moment ideal per a ser mare sense que afecte la teua carrera professional o buscar el segon fill –deia Muñoz en la seua escarida introducció- Tan sols Ciudadanos pot fer que canvie perquè Ciudadanos és el partit de les famílies”.

I es que tres han sigut les famílies, en una elecció gens casual, amb les quals han abordat diversos temes: família monoparental, família nombrosa, família LGBT, reproducció in vitro, gestació subrogada, mares treballadores i autònoms; tot agrupat en estes tres famílies que han compartit amb els presents les seues experiències i il·lusió per la paternitat.

Rivera vol ser “el president de les famílies” i per això plantejava una preguntava als assistents “Per què en este país tenim el dret al treball, a estudiar, a la pensió… però no existeix el dret a tindre una família? Vull crear el dret a formar una família amb una llei de famílies”. Espanya ocupava al març el segon lloc més baix de natalitat a Europa i amb esta llei de les famílies la formació taronja pretén atacar a este problema demogràfic, per a això presenta una llista de propostes.

En primer lloc, equiparar la condició de família monoparental a la de família nombrosa, brindant-los tots els avantatges que això implica, encara que el fet que esta mesura ja existisca no sembla importar al líder de Ciutadans. En segon lloc, canviar el concepte de família nombrosa, passant a considerar-se família nombrosa general amb dos fills i dotant a les famílies amb tres fills del títol de família nombrosa especial. Rivera també advoca per la gratuïtat de l’escolarització de 0 a 3 anys –oblidant que el seu partit, al costat del PP i VOX, va incrementar el preu de les guarderies a Andalusia després de deu anys de congelació- i l’equiparació de la baixa per paternitat i maternitat per a evitar la bretxa salarial i la discriminació a l’hora de contractació.

Al costat d’estes mesures està la proposta de suprimir la quota d’autònoms durant dos anys en nàixer un fill i la polèmica llei de gestació subrogada que ja van proposar en la legislatura passada. “Hem escoltat declaracions de la senyora Calvo dient que la gestació subrogada és una barbaritat, que farà tot l’impossible per a permetre-la a Espanya. Us recordeu abans quan calia anar a interrompre l’embaràs a Londres?” Al·ludia Rivera a la vicepresidenta “Ja ho hem viscut, ja hem avançat en drets i llibertats”.

La via liberal és per tant l’opció per la qual aposten des de Ciutadans, buscant la identificació de l’electorat en un intent de marcar la seua línia en una dreta que sembla copada i on les enquestes no es presenten molt favorables.

 

Últimas noticias

Contenido relacionado